Herman Brusselmans – Carice en Halina zijn godbetert troela’s die de 50 naderen

23-05-2023 11:33

Herman Brusselmans
Herman Brusselmans. Foto: Michiel Hendryckx/wikimedia. Bewerkt door TPO.

OPINIE

Nog zo’n pest tegenwoordig zijn de podcasts. Ze vliegen als paddenstoelen uit de paddenstoelenwinkel en van lieverlede zou je denken dat iedereen er één heeft. Vaak zijn het duo’s die een podcast beginnen en vaker nog bestaande uit twee figuren die vroeger iets betekenden in de showbizz of een dergelijk milieu, maar die de laatste tijd totaal uit de mode zijn, door de goegemeente worden beschouwd als losers, en door praktisch iedereen zijn vergeten.

Een recent duo van dat slag zijn Carice van Houten en Halina Reijn, twee actrices die het in de wereld van toneel en televisie niet meer kunnen bolwerken, die oud aan het worden zijn, en van wie het talent, zo ze dat ooit al hadden, compleet verdord is. Dan maar samen een podcast.

Waar gaat die over? Nergens over en tevens over enige andere onderwerpen die oubollig, afgezaagd of gênant zijn. Bij voorbeeld de overgang. Dan zegt Carice: “Halina, m’n borsten zijn aan het verslappen, ik heb opvliegers ter hoogte van m’n onderbuik, en ’s ochtends stink ik uit m’n bek. Niet alleen ’s ochtends trouwens. Zou ik in de overgang zitten?”
“Zwijg kind,” zegt Halina, “ik poep in slierten, m’n vagina is zo droog als woestijnzand, en ik heb geen zin meer in seks. Zou ik dan in de overgang zitten?” Natuurlijk zitten ze allebei in de overgang, het zijn godbetert troela’s die de vijftig naderen.

Wat ook veel gebeurt bij podcasts is dat de presentator of de presentatoren een gast uitnodigen. Die moet dan meepraten, meestal terwijl er op de koop toe gefilmd wordt. Ik ben veel te gast, zo veel dat ik het strontbeu ben, temeer omdat men veronderstelt dat je aanwezigheid gratis is. Daarom zeg ik sinds kort: “Betalen of ik kom niet.” Als ze alsnog willen dat ik kom krijg ik 250 euro, een ware schande, hoewel ik van de week op die wijze toch duizend euro heb binnengehaald, door mede te werken aan een podcast over artificiële intelligentie, één over wat er achter de schermen bij de media gebeurt, één over de fouten in m’n wikipediapagina, en één over seks en relaties, die gepresenteerd wordt door Lotte Van Wezemael, inmiddels de bekendste Vlaamse seksuologe, nadat de vroegere bekendste, Goedele Liekens, van de aardbodem verdwenen leek, waar die aardbodem zich overigens niks moet van aantrekken.

Ik zei tegen Lotte Van Wezemael: “Nou Lotte, seks is weliswaar leuk, en ieder normaal mens zou gerust seks met jou willen, met die geile dikke kont van jou, maar je moet het genot van seks nu ook weder niet gaan overschatten. Veronderstel dat ik in die dikke kont zou bijten tot het bloed eruit spuit, dat zou je toch niet prettig vinden?”
“Toch wel Herman,” zei ze, en aldus kabbelde het gesprek saai verder tot het eindelijk voorbij was.

Het is zo dat ik, als ik aan een podcast medewerk, meestal weinig of geen verstand heb van het onderwerp, ofwel kan dat hele onderwerp me geen reet verdommen, zoals seks en relaties, zoals m’n wikipediapagina, zoals de gebeurtenissen achter de schermen bij de media.

En artificiële intelligentie? Kan me ook al geen reet verdommen, en ik heb er weinig of geen verstand van. Dat ChatGPT inmiddels betere romans kan schrijven dan Lucas Rijneveld en Ilja Leonard Pfeiffer, dat weet ik wel, maar een bonobo met een blinddoek om kan betere romans schrijven dan die twee sukkels, dus dat hele ChatGPT moet maar niet te veel praatjes hebben.

Die hele artificiële intelligentie moet maar niet te veel praatjes hebben. Negenennegentig procent van de podcastmakers moet maar niet te veel praatjes hebben. Dat andere ene procent kan me vanaf vandaag boeken, zij het niet voor 250 maar voor 2500 euro. Ik ben en blijf een goedkope jongen.

De in dit artikel geuite meningen en standpunten zijn die van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de meningen of standpunten van TPO.

 

Lees meer van Herman Brusselmans


 

Kies nu voor TPO Premium en onbeperkt toegang tot artikelen van onze prominente auteurs (o.a. Kleis Jager, Hans van Willigenburg en René Zwaap). Én je leest TPO.nl geheel bannervrij.

Word nu Premium lid voor slechts € 41 per jaar!

 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Dit jaar is het helaas Feyenoord dat kampioen is geworden

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Meneer Brusselmans, waarom jakkert u als oldtimer maar door?’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Wij Vlamingen vinden onszelf een k*tvolk

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Roman zal niet een Amsterdammertje maar een Gentenaartje worden’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Alle andere Nederlandstalige schrijvers zijn enorme sukkels

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Voor de rest was HLF8 een volslagen k*tshow’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Van ontroering in huilen uitbarsten bij een k*tliedje van Nick en Simon

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Ik rook, noem het gerust de ene Marlboro na de andere

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Het Boekenbal, die samenzwering der idioten

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘De Vlaamse troela Lize Spit, die helemaal niet kan schrijven’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans is vader geworden van Roman Brusselmans

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – ‘Protesteren kon niet, ik zou beschuldigd worden van anti-wokegedrag’

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Als Pim Lammers over pedofilie wil schrijven is dat z’n goed recht

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Op de Vlaamse tv zijn eigenlijk alleen maar k*tprogramma’s te zien

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Ik was voor de derde keer te gast in Dumpertreeten

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Welmoed Sijtsma twijfelt eraan of ze wel verliefd is op Jort Kelder

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – Emma Wortelboer komt binnen, slechts gekleed in bontjas en pumps

Herman Brusselmans

Herman brusselmans – ‘Ik vind seks debiel, altijd dat gesop’

TPO Podcast vrijdag: slechts 1 euro

TPO Podcast

TPO Podcast 458 met Woke Veelo en Broervankoos Brussen

Lees verder

TPO Podcast 456 met Statushouder Veelo en Genderneutraal Brussen

Lees verder