CNN CEO Chris Licht stapt op

07-06-2023 15:39

7 juni (Reuters) – CNN Chairman en Chief Executive Chris Licht is met onmiddellijke ingang teruggetreden uit het mediabedrijf, aldus moederbedrijf Warner Bros. Discovery op woensdag.

In een persbericht waarin de verandering werd aangekondigd, zei het bedrijf dat het, terwijl het op zoek is naar Lichts vervanger, een interim-leidingsteam heeft samengesteld met Amy Entelis, EVP van talent en contentontwikkeling; Virginia Moseley, EVP van redactie, en Eric Sherling, EVP van Amerikaanse programmering, evenals David Leavy, chief operating officer, aan de commerciƫle kant.

“Ik heb veel respect voor Chris, zowel persoonlijk als professioneel,” zegt David Zaslav, Warner Bros. Discovery president en CEO in het persbericht. “De taak om CNN te leiden was nooit gemakkelijk, vooral niet in een tijd van enorme verandering en transformatie, en hij heeft zich er met hart en ziel voor ingezet.”

The Late Show

Licht, die meest recentelijk werkzaam was als EVP van speciale programmering bij CBS en uitvoerend producent en showrunner voor The Late Show with Stephen Colbert, nam zijn rol op zich in mei 2022, ter vervanging van Jeff Zucker. Hij heeft onder druk gestaan in de dagen na een vernietigend artikel in het tijdschrift Atlantic.

Hij kreeg onder andere kritiek op de beslissing van het netwerk om op 10 mei een townhall meeting uit te zenden met de voormalige Republikeinse president Donald Trump, waarin Trump onwaarheden herhaalde over zijn verlies bij de verkiezingen in 2020, zei dat hij, als hij werd gekozen, gratie zou verlenen aan veel aanhangers die waren veroordeeld voor deelname aan een aanval op het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021, en CNN-moderator Kaitlan Collins een “vervelend persoon” noemde.

De kijkcijfers van CNN zijn gedaald, zelfs nu het bedrijf probeert meer Republikeinse kijkers te krijgen.