ThePostOnline

Kerstpakketten voor thuiswerkers: Hoe bedrijven zich aanpassen aan de nieuwe werktrends

08-06-2023 14:09

De pandemie heeft wereldwijd grote gevolgen gehad voor de traditionele kantoorvloer. Waar we gewend waren om volle kantooreilanden te zien, van groot tot klein, heeft de pandemie veel invloed gehad op hoe het er nu uit ziet. Bedrijven zijn veel flexibeler geworden en geven werknemers de vrijheid om te werken waar ze willen werken, thuis of op kantoor. Een ander belangrijk aspect wat veranderd is, is het ontvangen van een kerstpakket. Waar in het verleden kerstpakketten op kantoor lagen tot ze opgehaald werden door de werknemers, zijn er nu andere manieren om thuiswerkers te voorzien van hun jaarlijkse kerstpresentje.

Gemixte kerstgeschenken

Je zal ze vast kennen, de traditionele kerstpakketten met etenswaren. De een maak je er enorm blij mee en bij de ander zal het voor jarenlang in de voorraadkast blijven liggen. Tegenwoordig zie je dat kerstgeschenken veel persoonlijker zijn geworden. Dit is namelijk ook het moment om waardering te tonen aan werknemers en om ze te motiveren. Door na te gaan wat een werknemer meer zal waarderen kun je geschenken sturen waar ze écht blij van worden. De een kun je een traditioneel kerstpakket opsturen en de ander een eenvoudige cadeaubon die door de brievenbus past.

Directe levering

Hiermee komen we aan bij de volgende trend. Je hoeft niet eerst alles zelf te verzamelen voordat je het overhandigt of verstuurt naar de werknemers. Dit kun je geheel overlaten aan de winkels die de kerstgeschenken aanbieden. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de logistieke uitdaging en kun je je tijd beter besteden aan het personaliseren en uitkiezen van de geschenken. Thuiswerkers hoeven hierdoor ook geen extra moeite te doen om hun geschenk op te halen en zullen hun kerstgeschenk nog meer waarderen!

Digitale geschenken

Er zijn zelfs werkgevers die helemaal afstappen van fysieke kerstgeschenken. Sommige bedrijven hebben gekozen voor digitale kerstpakketten. Dit zijn vaak cadeaubonnen of tegoedbonnen die zijn kunnen inwisselen voor een assortiment aan geschenken. Dit geeft de werknemer meer vrijheid om iets uit te kiezen wat ze ook écht willen en voorkomt uiteindelijk een hoop verspilling.

Virtuele feestjes

Bij een digitaal geschenk hoort natuurlijk ook een kerstfeest. Wat we de afgelopen jaren hebben gezien is dat dit niet meer fysiek hoeft te zijn. Tijdens dit virtuele evenement kunnen er spelletjes gespeeld worden, kan er geborreld worden en gekletst worden. Uiteindelijk zal dit helpen aan het gevoel van saamhorigheid en de teambuilding!