Binnenland

Jongerenterreur Zandvoort: plunderingen, seksuele intimidatie

12-06-2023 23:41

Zandvoort
Zandvoort. foto: Google Streetview.

Een gezellig weekendje Zandvoort is voor strandgangers op een nachtmerrie uitgelopen: twee mannen werden gearresteerd wegens het bedreigen van badgasten met een wapen, de lokale supermarkt moest het hele weekend vroegtijdig sluiten door plunderingen en groepen jongeren worden ervan verdacht jonge vrouwen seksueel geïntimideerd te hebben.

De situatie in Zandvoort is niet nieuw, met een geschiedenis van ongeregeldheden sinds 2011 door vechtende jeugdgroepen uit Haarlem en Amsterdam.

Strandtenthouders zeggen dat de ernst van de incidenten dit weekend ongekend was. Ze vrezen dat de situatie steeds minder beheersbaar wordt.

Plundering Dirk van den Broek

In een reactie aan NH Nieuws laat personeel van de plaatselijke Dirk van den Broek weten dat ze de deuren uren voor de reguliere sluitingstijd hebben moeten sluiten wegens plunderingen. Het personeel spreekt van een ‘angstige situatie’.

Volgens de gemeente Zandvoort “werken alle partijen nauw en goed samen om ongeregeldheden te voorkomen”. Voor drukke weekeinden liggen “meerdere scenario’s klaar”, maar “toch voorkom je dit helaas niet.”