ThePostOnline

Tips voor het aanschaffen van een nieuwe tas

14-06-2023 11:58

Een tas, we kunnen niet zonder! Waar veel vrouwen ze vooral hebben voor het compleet maken van hun outfit, zien we dat tassen door de meeste mannen puur vanuit praktisch oogpunt worden gedragen. Vooral naar het werk en in het geval van de wat jongere mannen onder ons, naar school. Niet zo gek dus dat er meer vrouwen tassen op de markt zijn dan mannen. Toch zien we dat ook het aanbod mannen tassen de laatste jaren flink is toegenomen en niet alleen de aktetas ontzettend populair is, maar ook de schoudertas voor mannen en vrouwen een ware opmars maakt. Maar waar moet je nu allemaal op letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tas? In dit artikel geven we je een aantal handige tips, waarmee jij gegarandeerd een geschikte tas vindt.

Waarvoor gebruik je de tas?

Omdat het aanbod enorm is, is het niet handig om zonder doel op zoek te gaan. Bepaal daarom dan ook eerst waarvoor je de tas wilt gebruiken. Stel dat je op zoek bent naar een nieuwe tas voor naar je werk, dan kan een aktetas, maar ook mutsaers tas een absolute aanrader zijn. Uiteraard is dat ook mede afhankelijk van het type beroep dat je uitoefent. Stel dat je in de bouw werkt, dan is het niet bepaald handig om met een aktetas naar je werk te gaan, mits je de architect bent en alle tekeningen mee moet nemen. Bedenkt dus goed waar je de tas voor wilt gaan gebruiken en of het type tas dat je zou willen, hier ook bij past.

Het budget

Onvermijdelijk bij iedere aankoop die je doet, is vooraf een budget bepalen. Ook tijdens je zoektocht naar een nieuwe tas zul je zien dat er tassen zijn van enkele tientjes, maar er ook tassen zijn van honderenden euro’s. Verstandig is wel om eerst je wensen in kaart te brengen, zodat je ongeveer een idee hebt aan welke prijs je moet denken. Je kunt je wel voorstellen dat een echte leren aktetas voor onder de 150 euro een lastig verhaal gaat worden, mits je deze via bijvoorbeeld marktplaats weet te bemachtigen. Aan te raden is wel om je budget wat flexibel te houden, zodat je bij een budget van 150 euro niet direct nee hoeft te zeggen tegen een tas die een paar euro duurder is.

De juiste indeling

Een prachtige tas is één, maar een functionele tas is minstens zo handig. Kijk daarom niet alleen naar hoe de tas eruit ziet en hoe groot de tas is, maar kijk ook kritisch naar de binnenkant van de tas. Is de tas voorzien van verschillende vakken en kun je bijvoorbeeld je papieren en laptop gescheiden meenemen. Dit lijkt op het eerste oog niet zo spannend, maar je zult zien dat dit op lange termijn voor serieuze irritaties kan zorgen. Kijk dus goed hoe de tas er van de binnenkant uitziet en of dat hetgeen is wat je ook daadwerkelijk zoekt. Zo zal een tas voor naar kantoor als advocaat andere eisen hebben, dan wanneer je op zoek bent naar een tas voor naar het strand of een rugzak voor een dagje weg.