Politiek

Woede, frustratie bij ledenvergadering CDA Limburg, ook over Hugo de Jonge

24-06-2023 14:45

Hugo de Jonge
Minister Hugo de Jonge, CDA. Screenshot NPO.

Tijdens de ledenvergadering van het CDA Limburg zaterdag vonden verhitte debatten plaats over de toekomstige koers van de afdeling Limburg. Sommige leden speculeerden openlijk over een mogelijke afsplitsing van de afdeling Limburg van de landelijke partij.

De directe dreiging van een afsplitsing werd afgewend door de oprichting van een werkgroep onder leiding van burgemeester Raymond Vlecken van Weert, die zich moet buigen over de toekomst van de partij.

Er is een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat de stem van Limburg, zoals verwoord door de werkgroep, landelijk gehoord wordt op het landelijke CDA-congres 4 november.

Boosheid en frustratie

Veel leden uitten boosheid en frustratie richting de landelijke partijvoorzitter, Hans Huibers, die ondanks herhaalde uitnodigingen niet aanwezig was op de vergadering. Verschillende sprekers uitten een verlies aan vertrouwen in het partijbestuur in Den Haag.

Voormalig CDA-gedeputeerde Ger Koopmans uitte zijn woede richting minister Hugo de Jonge van Wonen en bekritiseerde zijn wetsvoorstel dat gemeenten laat meebeslissen aan wie huizen worden verkocht en stelde dat dit niets met het CDA te maken heeft.