Politiek

Frans Timmermans sluit terugkeer naar NLse politiek niet uit

11-07-2023 12:17

Frans Timmermans
Alexandros Michailidis/Shutterstock.

VALLADOLID, Spanje, 11 juli (Reuters) – Klimaatchef Frans Timmermans van de Europese Unie sloot dinsdag een mogelijke terugkeer in de Nederlandse politiek niet uit na de val van de conservatieve regering van premier Mark Rutte.

Timmermans, een socialistische politicus en lid van de PvdA, is eerder minister van Buitenlandse Zaken geweest. Hij wordt in sommige kringen aangeprezen als een potentiƫle kandidaat voor het premierschap als hij voldoende steun kan vergaren voor de verkiezingen die in november worden verwacht.

Referendum

De PvdAj en GroenLinks houden een referendum om te beslissen of ze een gezamenlijk programma presenteren, vertelde hij journalisten tijdens een informele bijeenkomst van ministers van milieu en energie in Valladolid, ten noordwesten van Spanje.

“Alles wat ik nu zou zeggen zou dat proces verstoren,” zei hij toen hem werd gevraagd naar zijn interesse om terug te keren in de Nederlandse politiek.

“Het is aan de leden van beide partijen om zich uit te spreken en dan zal iedereen een beslissing moeten nemen,” vervolgde hij.