Buitenland

Elon Musk is blauwe Twitter-vogel zat, en eigenlijk ook het merk ‘Twitter’

23-07-2023 08:59

Twitter
Shutterstock. Bewerkt door TPO.

23 juli (Reuters)Elon Musk zei zondag dat hij het logo van Twitter wil veranderen: “En binnenkort zullen we afscheid nemen van het merk Twitter en, geleidelijk, van alle vogels”.

In een bericht op de site voegde de miljardair-eigenaar van het sociale mediaplatform eraan toe: “Als er vanavond een goed genoeg X-logo wordt gepost, zorgen we ervoor dat het morgen wereldwijd live gaat.”

 

Artikel gaat verder na tweet.

 

Musk postte een afbeelding van een flikkerende “X” en antwoordde later in een Twitter Spaces audiochat “Ja” op de vraag of het Twitter-logo zal veranderen, eraan toevoegend dat “het al lang geleden had moeten gebeuren”.

X Corp

Tijdens Musks tumultueuze ambtstermijn sinds hij Twitter in oktober kocht, heeft het bedrijf zijn bedrijfsnaam veranderd in X Corp, een weerspiegeling van de visie van de miljardair om een “super app” te maken zoals het Chinese WeChat.

Het bedrijf reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Shiba Inu hond

Op de website van Twitter staat dat het logo, een blauwe vogel, “ons meest herkenbare bezit” is. “Daarom zijn we er zo beschermend over,” voegde het eraan toe.

De vogel werd in april tijdelijk vervangen door de Shiba Inu hond van Dogecoin, wat bijdroeg aan een stijging van de marktwaarde van de meme munt.

Tweets beperkt

Het bedrijf kwam onder wijdverspreide kritiek van gebruikers en marketingprofessionals toen Musk begin deze maand aankondigde dat Twitter zou beperken hoeveel tweets per dag verschillende accounts kunnen lezen.

De dagelijkse limieten hielpen bij de groei van de rivaliserende dienst Threads van Meta, die binnen vijf dagen na de lancering de 100 miljoen aanmeldingen overschreed.

De meest recente complicatie bij Twitter was een rechtszaak die dinsdag werd aangespannen en waarin wordt beweerd dat het bedrijf minstens 500 miljoen dollar aan ontslagvergoedingen verschuldigd is aan voormalige werknemers. Sinds de overname door Musk heeft het bedrijf meer dan de helft van zijn werknemers ontslagen om kosten te besparen.