ThePostOnline

Verschillende soorten magazijnstellingen: welke is het best geschikt voor jouw magazijn?

27-07-2023 11:55

Magazijnstellingen zijn een onmisbaar onderdeel van ieder magazijn. Ze zorgen ervoor dat producten praktisch opgeslagen kunnen worden en bevorderen een hoge productie en snelle leveringstijd. In dit artikel belichten we een aantal verschillende stellingen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw magazijn.

De voordelen van legbordstellingen

Legbordstellingen lenen zich perfect voor de opslag van lichte goederen. Deze rekken zijn voorzien van legborden, waar je gemakkelijk kratten of bakken op kunt zetten. Of je nu grote kratten nodig hebt of kleine spullen op wilt slaan in stapelbare bakken, legbordstellingen bieden een hoop mogelijkheden. Ze zijn inzetbaar in diverse branches, van horeca tot retail en van garage tot distributiecentrum. Voor die laatste groep zijn metalen legbordstellingen zeer geschikt. Zoek je magazijnstellingen om producten tentoon te stellen aan klanten? Dan kan de houten variant beter bij je passen. Of je nu kiest voor hout of metaal, de legbordstelling stelt met betrekking tot kwaliteit niet teleur en dat ook nog eens voor een scherpe prijs. Wil je dus hoogwaardige magazijnstellingen voor producten van lichtgewicht zonder veel geld uit te geven, dan zijn legbordstellingen ideaal.

Efficiënte orderpicking met doorrolstellingen

Een magazijn draait op efficiëntie; het is van belang dat de productie nooit stil komt te liggen, zodat klanten snel hun bestelde goederen thuisbezorgd krijgen. Doorrolstellingen zijn dé oplossing als je op zoek bent naar een dergelijk praktisch systeem. Hoe werkt zo’n doorrolstelling precies? Er zijn doorrolstrips op een helling onder de magazijnstelling geplaatst. Producten worden vervolgens in kanalen ingevoerd en rollen door naar het order verzamelpunt. Medewerkers kunnen de goederen gemakkelijk pakken en op de werktafel leggen voor de inpakkers.

Doorrolstellingen zijn verder ruimtebesparend, omdat er minder orderpicklocaties nodig zijn. Ze zijn ook nog eens multi-inzetbaar; heb je bijvoorbeeld producten die van zichzelf niet goed rollen? Dan doe je ze in een handige krat en het probleem is opgelost.

Grootvakstellingen: voor volumineuze producten

Wanneer je grote producten hebt, dan kan het efficiënt opslaan een hele klus zijn. Grootvakstellingen zijn ervoor gemaakt om grote, zware producten handmatig in op te slaan. Ze kunnen tot wel 1.000 kilo per niveau aan! Daarnaast zijn grootvakstellingen erg flexibel, omdat je ze makkelijk kunt aanpassen aan de beschikbare ruimte in het magazijn. Mocht je uiteindelijk gaan uitbreiden, dan kun je gemakkelijk een extra stelling aan de bestaande grootvakstelling vastmaken – dat is pas handig!

Oplossingen voor lastig te plaatsen goederen

Heb je producten die je maar lastig op kunt slaan? Dan hebben we goed nieuws voor je, want daar zijn confectiestellingen voor gemaakt. In plaats van goederen weg te leggen, lenen confectiestellingen zich ervoor om producten op te hangen. Ideaal voor magazijnen van kledingwinkels, bijvoorbeeld. Niet alleen zijn deze stellingen een goede oplossing voor producten die lastig te plaatsen zijn, ze bevorderen ook de opslagcapaciteit van het magazijn. Ze zijn gemakkelijk uit te breiden en je kunt ze gebruiken voor allerlei soorten kleding. Zo kun je de kleren handig indelen op soort, maat en kleur en houd je jouw magazijn efficiënt en overzichtelijk.