Buitenland

Zelensky: ‘Oorlog keert terug naar Russisch grondgebied’

31-07-2023 09:17

Nuke
Shutterstock.

MOSKOU, 30 juli (Reuters) – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei zondag dat de oorlog “geleidelijk terugkeert naar het grondgebied van Rusland – naar zijn symbolische centra”.

“En dit is een onvermijdelijk, natuurlijk en absoluut eerlijk proces,” zei Zelensky in zijn dagelijkse toespraak tot de natie.

De opmerkingen van Zelensky kwamen als reactie op de bewering van Rusland dat het zondag meerdere drone-aanvallen op Moskou had afgeslagen.

Luchtafweergeschut

Het Russische Ministerie van Defensie zei dat twee drones waren neergestort in het Moskou-City-district nadat ze met behulp van radio-elektronische apparatuur waren neergehaald.

Luchtafweergeschut had er nog één neergeschoten in de lucht boven het Odintsovo-gebied in de regio Moskou, zei het ministerie.

“In de ochtend van 30 juli werd een poging tot een terroristische aanval door het regime in Kiev met onbemande vliegtuigen tegen doelen in de stad Moskou verijdeld,” zei het ministerie in zijn verklaring.

Krim

Los daarvan zei het ministerie dat het ook met succes een aanval vannacht had verijdeld op het schiereiland de Krim in de Zwarte Zee, dat Rusland in 2014 van Oekraïne had geannexeerd, door 25 Oekraïense drones die het naar eigen zeggen had neergeschoten of gedwongen had neer te storten.

Er was niemand gewond geraakt en er was geen schade aangericht in het incident op de Krim, zei het.