Buitenland

Tenminste 27 doden bij brand in tankstation Dagestan, Rusland

15-08-2023 07:26

Dagestan
Still: Youtube.

15 augustus (Reuters) – Bij een brand in een benzinestation in de Zuid-Russische regio Dagestan zijn minstens 27 mensen om het leven gekomen, waaronder drie kinderen, meldde het persbureau Interfax dinsdag vroeg op basis van regionale hulpverleners.

De brand begon maandagavond in een reparatiewerkplaats langs een snelweg in de Dagestaanse hoofdstad Machatsjkala en veroorzaakte explosies toen de brand oversloeg naar een nabijgelegen benzinestation, aldus ambtenaren.

Op online geplaatste beelden was te zien hoe een gebouw van één verdieping in lichterlaaie stond, meldde Reuters TV.

 

Artikel gaat verder na tweet.

 

“Het lijkt hier wel oorlog,” zei een getuige.

Tenminste 66 gewonden

Minstens 66 mensen raakten gewond, van wie 10 in kritieke toestand, zei de Russische onderminister van Volksgezondheid Vladimir Fisenko tijdens een update over de slachtoffers, meldde het persbureau RIA.

Dertien van de gewonden waren kinderen, meldde Interfax onder vermelding van het Dagestaanse ministerie van Volksgezondheid.

Brandweerlieden hadden meer dan drieëneenhalf uur nodig om de brand te blussen, die zich verspreidde over een gebied van 600 vierkante meter, meldde TASS, die een verklaring van de Russische hulpdienst citeerde.