Buitenland

Oekraïense drone raakt flatgebouw, auto in stad bij Moskou

22-08-2023 06:39

UJ-22
Oekraïnse UJ-22 drone. CC-Foto: VoidWanderer/Wikimedia.

22 augustus (Reuters) – Russische functionarissen zeiden dinsdag vroeg dat het leger vier Oekraïense drones had neergehaald in de buurt van Moskou en boven de regio Bryansk, die grenst aan Oekraïne.

Een verslaggeefster van Reuters was in de wijk Odintsovo bij de nederzetting Chastsy ten westen van Moskou, waar een drone werd neergeschoten, en hoorde kort na 3.00 uur plaatselijke tijd vier ontploffingen.

“Ramen trilden,” zei ze.

Het Russische ministerie van Defensie zei dat er geen gewonden waren bij de laatste aanval.

Krasnogorsk

Een van de drones werd neergeschoten boven Krasnogorsk, een stad buiten Moskou, waar de regionale regering van Moskou zetelt.

Op video’s en foto’s van de plaats delict die door de Russische mediakanaal Baza werden gepubliceerd, waren gebroken ruiten te zien in een flatgebouw, puin op een stoep en een auto met een gat in het glazen dakluik.

Het luchtruim boven de Russische hoofdstad werd korte tijd gesloten en drie grote luchthavens in Moskou schorsten hun vluchten, meldde persbureau TASS.

Oekraïne ontkent noch bevestigt

Oekraïne neemt niet direct de verantwoordelijkheid op zich voor de drone-aanvallen op Russisch grondgebied die de laatste tijd zijn toegenomen.

Op maandag vertelde Andriy Yusov, woordvoerder van de Oekraïense hoofdinlichtingendienst (GUR), gevraagd naar de vorige drone-aanval, aan het persbureau RBC-Oekraïne: “GUR is aan het werk”.