Ondernemen & zzp

5 Dingen om te doen in Rotterdam

31-08-2023 08:25

Rotterdam, een bruisende stad vol architectonische hoogstandjes, culturele diversiteit en een levendig nachtleven. Of je nu een lokale bewoner bent of een toerist die de stad bezoekt, Rotterdam biedt een enorm aantal interessante bezienswaardigheden en activiteiten.

Voor dit artikel ging blogger Check Out Sam daarom op zoek naar vijf dingen die je absoluut moet doen tijdens je verblijf.

Bezoek de Markthal

De Markthal is een van de meest iconische gebouwen in Rotterdam en een absolute must-see. Het indrukwekkende architectonische ontwerp in combinatie met de overvloed aan verse producten, culinaire lekkernijen en internationale keukens maken het een paradijs voor foodies. Wandel door de markt, proef lokale delicatessen en geniet van de levendige sfeer. Het is niet voor niets één van de favoriete tips voor Rotterdam van blogger Sam!

Verken de historische wijk Delfshaven

Delfshaven is het oudste deel van Rotterdam en biedt een charmante mix van historische gebouwen, pittoreske grachten en gezellige cafés. Maak een wandeling langs de historische kades, bewonder de prachtige architectuur en geniet van een drankje op een van de terrassen aan het water. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Pelgrimskerk, een van de oudste gebouwen van de stad.

Ontdek de moderne architectuur

Rotterdam staat bekend om zijn moderne en gedurfde architectuur. Breng een bezoek aan de Kubuswoningen, ook wel bekend als de Blaakse Bos, en bewonder de unieke kubusvormige huizen die op hun zij liggen. Voor een adembenemend uitzicht over de stad kun je de Euromast beklimmen of een rondvaart maken door de haven en de imposante skyline van Rotterdam bewonderen.

Bezoek het Museum Boijmans Van Beuningen

Kunstliefhebbers mogen het Museum Boijmans Van Beuningen niet overslaan. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie van oude meesters tot hedendaagse kunstwerken. Van schilderijen en beeldhouwwerken tot design en toegepaste kunst, er is voor elk wat wils. Verken de verschillende tentoonstellingen en laat je inspireren door de creativiteit en schoonheid van de kunstwerken.

Kralingse Bos

Midden in de stad vind je het prachtige Kralingse Bos, een oase van groen en rust. Maak een wandeling of fietstocht langs de paden, geniet van een picknick aan de oever van de Kralingse Plas of huur een bootje en verken het meer. Het Kralingse Bos biedt de perfecte ontsnapping aan de drukte van de stad en is ideaal voor een ontspannen dag in de natuur.

Tot slot

Rotterdam kent natuurlijk naast deze prachtige bezienswaardigheden nog veel meer wat je absoluut moet hebben gezien. Ons advies is daarom om enkele andere artikels van Checkoutsam raad te plegen over Rotterdam. Hij geeft namelijk nog heel wat meer tips, handige weetjes en info voor een bezoekje aan Rotterdam.