Politiek Buitenland

Poetin: ‘Vervolging Trump toont aan dat politiek systeem VS verrot is’

12-09-2023 10:34

Vladimir Poetin
President Vladimir Poetin. (Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

VLADIVOSTOK, Rusland, 12 september (Reuters) – De Russische president Vladimir Poetin zei dinsdag dat de vervolging van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump politiek gemotiveerd was en aantoonde dat het Amerikaanse politieke systeem “verrot” was.

In zijn commentaar op een forum in de Russische stad Vladivostok in het Verre Oosten zei Poetin ook dat belangrijke veranderingen in de relatie tussen de VS en Rusland onwaarschijnlijk waren. Ongeacht wie de volgende president van de Verenigde Staten wordt.

Strafzaken Donald Trump

Trump, de koploper voor de Republikeinse presidentsnominatie van 2024, wordt geconfronteerd met een reeks strafzaken waarin hij onder andere wordt beschuldigd van pogingen om zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen van 2020 door Joe Biden ongedaan te maken.

Poetin zei dat wat er nu in de Verenigde Staten gebeurt “alle rottigheid van het Amerikaanse systeem” en de vervolging van een politieke tegenstander om politieke redenen aantoont.


TPO Podcast vrijdag: slechts 1 euro

TPO Podcast

TPO Podcast 494 met XR Veelo en Waterkanon Brussen

Lees verder

TPO PODCAST 486