ThePostOnline

Dit is waarom steeds meer mensen een auto uit Duitsland importeren

17-10-2023 11:59

Steeds vaker kijken autoliefhebbers verder dan hun neus (of in dit geval, hun bumper) lang is. Ze richten hun blik op het buitenland, en in het bijzonder op Duitsland. En dat is niet zonder reden. Of het nu gaat om een flitsende sportwagen of een betrouwbare gezinsauto, Duitsland biedt vaak precies wat je zoekt, en voor een verrassend aantrekkelijke prijs. Maar wat drijft deze trend van auto-import uit Duitsland? Is het enkel het prijskaartje, of is er meer aan de hand?

Duidelijk verschil in prijs

Je begint te vergelijken tussen Nederlandse en Duitse aanbieders en… voilà! Dezelfde auto, maar voor een veel schappelijkere prijs bij onze oosterburen. Maar hoe kan dat? Duitsland, met haar enorme bevolking, kent een verzadigde markt. Dit leidt vaak tot snellere afschrijvingen en competitievere prijzen. Bovendien is de eerste eigenaar van een Duitse auto doorgaans iemand die de auto nieuw heeft gekocht, waardoor premium uitvoeringen vaak voor een relatief lagere tweedehands prijs op de markt komen.

Voeg daarbij de schaalvoordelen van een grotere automarkt en het wordt al snel duidelijk waarom die Audi of BMW net wat voordeliger kan zijn in Düsseldorf dan in Den Haag. En ja, er zijn importkosten, maar met het juiste rekenwerk blijft er vaak een aantrekkelijk prijsverschil over. Een win-win situatie voor de slimme autoliefhebber!

Hoe werkt de financiering van een Duitse import auto?

Droom je van een BMW of Mercedes, maar past dit net niet binnen je huidige budget? Gelukkig zijn er voor die schitterende importauto uit Duitsland diverse financieringsopties beschikbaar. Of je nu neigt naar financial lease voor zakelijke doeleinden of private lease voor persoonlijk gebruik, er zijn diverse wegen die je kunt bewandelen. Dankzij diverse financiële aanbieders zijn er vaak aantrekkelijke tarieven beschikbaar voor auto financiering.

Bij financial lease financier je de auto zonder de BTW, maar het mooie is dat bedrijven die BTW bij de Belastingdienst kunnen terugvorderen. Bij private lease is het bedrag inclusief BTW. Overweeg je een inruil of een aanbetaling? Dat behoort zeker tot de opties. Een slottermijn, gebaseerd op de verwachte restwaarde, kan je maandbedrag verder drukken. Let wel: bijkomende kosten zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting blijven voor de eigenaar. Maar met die verantwoordelijkheid komt ook vrijheid: als economisch eigenaar houd je alle controle.

Soepel importproces

Heb je ooit het gevoel gehad dat iets te mooi lijkt om waar te zijn? Bij het importeren van een auto uit Duitsland zou je dat gevoel kunnen krijgen. Maar verrassend genoeg is het importproces uit Duitsland soepel en duidelijk. De reden? Een overvloed aan gespecialiseerde bedrijven die hun expertise inzetten om het proces te stroomlijnen.

Deze bedrijven, met hun jarenlange ervaring, hebben de weg geëffend en de hobbels gladgestreken. Ze bieden transparante en stapsgewijze begeleiding, waardoor potentiële valkuilen worden vermeden. Hierdoor voelt het importeren niet als een sprong in het diepe, maar eerder als een begeleide wandeling door een bekend park.

Voor kopers betekent dit minder hoofdbrekens en meer zekerheid. Dankzij deze heldere procedures kan men met vertrouwen de stap zetten en profiteren van alle voordelen die het importeren van een Duitse auto biedt. Zo makkelijk is het dus om je volgende auto importeren uit Duitsland.