ThePostOnline

Beste bestemmingen voor een zonvakantie in de winter

19-10-2023 17:26

Ieder jaar weer gaan er ontzettend veel mensen tijdens de wintermaanden op vakantie. Hoe fijn is het dat jij lekker aan het strand kunt liggen in je zwembroek, terwijl de rest van Nederland met een dikke trui en winterjas over straat moet. Toch is het wel een heel verschil of je in november naar het zuiden van Italië gaat of eind december naar de Canarische eilanden. Omdat niet iedereen even goed weet wat nu eigenlijk de beste keuze is, hebben wij een aantal tips voor je. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks de helft van de dagen alsnog met een lange broek moet lopen, omdat het kwik niet boven de 15 graden uitkomt.

Canarische eilanden

Een vakantie naar de Canarische Eilanden tijdens de wintermaanden is een uitstekende keuze voor degene die graag nog even van de zon wil genieten. Terwijl veel Europese bestemmingen worden geteisterd door koude temperaturen en regenachtig weer, bieden de Canarische Eilanden het hele jaar door aangenaam warme temperaturen en schijnt de zon er heerlijk. Populaire bestemmingen zoals Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote hebben niet alleen prachtige stranden waar het heerlijk vertoeven is, maar ook verschillende grote steden waar je allerlei dingen kunt ondernemen en natuurlijk ook een prachtige natuur. Zo kun je bijvoorbeeld een auto huren om het eiland te verkennen en verschillende strandjes te bezoeken, zodat je niet de hele vakantie aan hetzelfde strand ligt.

Zuid Spanje

Wil je ook in de laatste maanden van het jaar genieten van de zon, maar wil je niet langer dan 4 uur in het vliegtuig zitten? Dan is het zuiden van Spanje een goede keuze. Zo zijn Málaga, Marbella en ook Alicante enorm populair. Niet alleen gaat er ontzettend veel mensen naartoe om de kou in eigen land te ontvluchten, maar zijn er ook heel veel mensen die hier iedere jaar enkele maanden blijven om te overwinteren. Het enige wat wel verstandig is, is om een auto te huren. Een auto huren in Spanje biedt je namelijk de mogelijkheid om ook naar andere plaatsen te rijden, om daar bijvoorbeeld een dag aan het strand te gaan liggen. Ons advies is wel om een auto te huren die al voor je klaarstaat op het vliegveld, zodat je niet eerst in een bus naar je verblijf hoeft.

Mexico

Zoek je het liever buiten Europa, dan is Mexico een absolute aanrader! Het is even vliegen, maar dan krijg je wel waar voor je geld en ben je verzekerd van goed weer. Mexico biedt alles wat je nodig hebt voor een tropische en dus ook zonnige vakantie. Ontspan op de prachtige stranden van Cancun, proef de heerlijke Mexicaanse taco’s en bezoek bijvoorbeeld de Maya ruïnes van Chichén Itzá. Ben je dol op duiken, ga dan duiken in de onderwatergrotten van het schiereiland Yucatán. Zoals je kunt zien is er dus voor ieder wat wils. Daarbij maakt het niet uit of je nu houdt van een rustige zon, zee en strand vakantie of dat je af en toe ook wat van de prachtige bezienswaardigheden wilt zien.