Buitenland

Baas McDonald’s UK moet zich verantwoorden voor ‘toxische werkcultuur’

09-11-2023 12:27

Ronald McDonald
Ronald McDonald. Sorbis / Shutterstock.com

(Bloomberg, 9 november 2023) – Het hoofd van McDonald’s in het Verenigd Koninkrijk is opgeroepen om vragen te beantwoorden in het parlement nadat de fastfoodketen werd getroffen door beschuldigingen van seksueel geweld, racisme en pesten in zijn franchises.

Alistair Macrow, chief executive officer van McDonald’s UK en Ierland, zal op 14 november voor parlementsleden verschijnen, aldus de Business and Trade Committee in een verklaring.

Seksuele intimidatie

De parlementsleden zullen waarschijnlijk vragen wat McDonald’s heeft gedaan om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, nadat de BBC in juli meldde dat meer dan 100 huidige en voormalige personeelsleden beweerden dat de vestigingen leden onder een giftige cultuur.

Werknemers van slechts 17 jaar oud zeiden dat ze regelmatig te maken hadden met seksuele intimidatie door collega’s.

“Ik ben vastbesloten om elk gedrag uit te roeien dat niet voldoet aan de hoge normen van respect, veiligheid en inclusie die we van iedereen bij McDonald’s eisen”, zei Macrow donderdag in een verklaring.

Procedures evalueren

Hij voegde eraan toe dat McDonald’s alle onder haar aandacht gebrachte claims heeft onderzocht, een extra meldingsmechanisme heeft ingevoerd en PricewaterhouseCoopers LLP heeft ingehuurd om haar procedures te evalueren.

De commissie zal ook een franchisenemer van McDonald’s en twee vakbondsleden horen.