ThePostOnline

Handige tips voor wanneer je vanaf Schiphol vliegt

13-11-2023 17:00

Vlieg je vaker vanaf Schiphol? Dan heb je vast gemerkt dat het op Schiphol soms hectisch kan zijn. Vertraagde vluchten en achtergebleven bagage zijn geen ideale start van je vakantie. Het is echter van groot belang te realiseren dat er ondanks deze uitdagingen nog steeds talloze vluchten worden uitgevoerd. Zo telt de luchthaven in het hoogseizoen zo’n 1200 vertrek vluchten Schiphol. Schiphol zet zich in om de processen te verbeteren met het bekende actieplan ‘zomer’, onder andere door extra personeel aan te nemen. Bovendien deelt de luchthaven enkele handige tips met reizigers. Nieuwsgierig welke? Wij delen de belangrijksten met je. Dus vlieg je binnenkort via Schiphol of een andere grote luchthaven? Dan zijn deze tips zeker de moeite waard om even goed door te lezen.

Zorg dat je er op tijd bent

Vaak dien je gemiddeld zo’n twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. Toch zien we in de praktijk dat mensen regelmatig denken prima wat later te kunnen komen. Nu gaat dit in de meeste gevallen ook wel goed, maar is het wel prettiger om lekker rustig nog even rond te kunnen lopen. Vooral in het hoogseizoen, waar er tienduizenden mensen vertrekken, kan het bij de douane en ook bagageafgifte enorm druk zijn. Je kunt je dan dus wel voorstellen dat het allemaal net even wat langer duurt dan je had gehoopt. Het is toch veel fijner om je bagage af te kunnen geven, zodat je vervolgens rustig door Schiphol vertrekhal 3 kunt wandelen om nog even een hapje te eten en te kijken of ze nog iets leuks hebben bij een van de vele winkeltjes die Schiphol telt.

Online inchecken

Tegenwoordig hoef je bijna niets meer fysiek te doen. Waar we tot jaren geleden na het afgeven de koffers ook nog daadwerkelijk moesten inchecken, kan dit tegenwoordig allemaal online. Niet alleen geeft je dit de mogelijkheid om alvast online een stoel te reserveren, maar ook dat je wat later op het vliegveld hoeft te zijn. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is het afgeven van je koffer en vervolgens door de douane. Uiteraard geldt ook nu nog dat je op tijd moet zijn, aangezien het bij de douane soms allemaal wel net even wat langer kan duren.

Geef je koffers af bij P3

Reis je met KLM, Transavia of TUI? Maak dan gebruik van het Drive-Inchecken op parkeerplaats P3. Parkeer eenvoudig je auto, lever je bagage in bij de balie van de betreffende luchtvaartmaatschappij en neem de shuttlebus naar de terminal. Op deze manier vermijd je het gedoe van het sjouwen met koffers naar de incheckbalie. Ideaal dus als je het ons vraagt. Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om hier even goed over na te denken. Uiteraard gaat niet iedereen met de auto naar Schiphol en is het ook aan jezelf om de auto op P3 te parkeren, maar kan het sommigen wel uitkomst bieden. Dus ga je op vakantie naar Schiphol en wil je liever niet zo’n stuk sjouwen met je koffers, dan is dit wel het overwegen waard kunnen we je vertellen.