ThePostOnline

De leukste bezienswaardigheden van Brugge

16-11-2023 11:40

Brugge is een stad die bij de meeste mensen direct bij het eerste bezoek het hart verovert. Dit komt niet omdat het weer er zo lekker is, maar vooral door de prachtige geschiedenis die de stad kent en die ook nog steeds door de hele stad terug is te zien. Omdat Brugge op een redelijk overbrugbare afstand is voor de meesten, is het dan ook een populaire stad om een weekend of zelfs week naartoe te gaan. Aangezien je tijdens je trip natuurlijk niet alleen wilt shoppen en op het terras wilt zitten, maar ook iets leuks te vertellen wilt  hebben bij thuiskomst, hebben wij een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, waarvan wij echt vinden dat je deze moet hebben gezien.

Architectuur in Brugge

De architectuur van Brugge is werkelijk fantastisch. Ook wanneer je hier normaal helemaal niets om geeft, zul je jezelf erop betrappen dat je bij sommige gebouwen echt met verbazing staat te kijken hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Vooral met de wetenschap dat de meeste gebouwen enkele honderden jaren gelegen rond de middeleeuwen gebouwd zijn, maakt het dat het nog veel specialer is om hier naar te kunnen en ook te mogen kijken. Als we kijken naar een aantal gebouwen die wij hoog op ons lijstje hebben staan, dan is dat natuurlijk het Belfort van Brugge, waarbij je hoog boven de stad uitkijkt op het prachtige uitzicht. Uiteraard zijn er daarnaast nog allerlei andere mooie gebouwen te zien en is een wandeling door het centrum van de stad dus zeker iets om te onthouden.

Maak een rondvaart door Brugge

Een tripje naar Brugge is niet compleet zonder een rondvaart door de grachten. Voor wie Amsterdam al imposant vindt, is een rondvaart door Brugge zeker meer dan de moeite waard. Afhankelijk van het weer, is het de perfecte manier om de stad te zien vanaf het water en op plekken te komen waar je anders niet zo snel zelf zal komen. Dit is daarom dus ook één van de redenen waarom het boeken B&B Brugge een aanrader is. Door te kiezen voor een Bed & Breakfast kom je veel sneller in contact met een lokaal iemand, in dit geval de eigenaar van de B&B, die je kan helpen bij het vinden van de mooiste plekken van de stad. Kijkend naar een rondvaart, heb je verschillende mogelijkheden en is het ons advies om te kiezen voor een arrangement met eten en drinken. Zo geniet je niet alleen van het uitzicht en de gids die alles vertelt, maar ook van het heerlijke eten waar ze in Brugge wel raad mee weten.

Verschillende musea

Wanneer je benieuwd bent naar de geschiedenis van Brugge, dan is een bezoekje aan één van de vele musea een absolute aanrader. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je er uren rondloopt, aangezien de meeste musea niet heel groot zijn. Zo kun je tijdens je bezoek aan het Groeningemuseum alles zien over de vroegere bewoners van de stad en hoe ze deze hebben opgebouwd tot wat het nu is en is Historium Brugge een plek waarin de welbekende ‘Gouden Eeuw’ vooral centraal staat. Reden genoeg dus om ook een stukje educatie toe te voegen aan de trip.