ThePostOnline

Tips voor een tripje naar Noorwegen

23-11-2023 15:26

Ben jij voornemens om naar Noorwegen te gaan voor een vakantie? Dan zijn er natuurlijk ontzettend veel dingen die je er kunt doen. De meesten van ons die aan Noorwegen denken, denken natuurlijk meteen aan de bekende Noorse fjorden. Dit gebergte, waar je met de boot doorheen kunt varen, ligt op slechts een half uurtje afstand van de stad Kristiansand Noorwegen, wat in het zuiden gelegen is. De perfecte stad dus om naartoe te gaan. Wist je namelijk dat de afstand van beneden tot boven in Noorwegen maar liefst 1800 kilometer is? Een heel verschil dus of je nu naar Kristiansand in het zuiden vliegt of kiest voor een wat meer centraal of noordelijk gelegen stad. Omdat een tripje naar Noorwegen net even anders is dan een vakantie naar de zon, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Bereid je voor op de weersomstandigheden

Wat we veelal zien, is dat het overgrote deel van de mensen die naar Noorwegen gaan, dit doet tijdens de zomermaanden. Logisch ook, want net als in Nederland heb je ook daar de meeste kans op lekker weer. Toch kan het schijn bedriegen. Noorwegen heeft namelijk een vrij wisselvallig klimaat, waardoor het dus ook in de zomermaanden kan regenen en het kwik kan dalen tot onder de 5 graden. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is dat je rekening houdt met extreme kou. Aan de andere kant kan het er ook gewoon 20 tot 25 graden zijn in diezelfde periode. Het is dus helemaal niet gek dat je zowel een dikke trui, als je zwemspullen mee neemt in je koffer.

De beste periode voor een tripje naar Noorwegen

Wanneer je de meeste kans wilt hebben over lekker weer en daarmee ook de minste neerslag, dan is het aan te raden om tussen mei en augustus een vakantie te boeken. Het voordeel van deze periode is dat de dagen vrij lang zijn en daarmee de nachten kort. Kies je ervoor om te overnachten in een hotel Kristiansand, dan is het wel verstandig een slaapmasker mee te nemen. Wist je namelijk dat het er niet volledig donker wordt ‘s nachts? Natuurlijk is dit niet voor iedereen noodzakelijk, maar is het voor de mensen die licht slapen, wel zo handig. Wil je kans maken dat je het noorderlicht kunt zien, dan is de winterperiode een betere tijd om af te reizen naar Noorwegen.

Zorg dat je een goede planning hebt

We hebben het al even genoemd, maar Noorwegen is natuurlijk ontzettend groot. Maar liefst 9 keer groter dan Nederland. Logisch dus dat je niet alles kunt zien, mits je ervoor kiest om een paar maanden te blijven. Het is dus wel verstandig om van tevoren een planning te maken, zodat je precies weet wat je wanneer gaat doen. Dit hoeft niet van minuut tot minuut, maar het is wel prettig dat je tijdens een twee-weekse trip bijvoorbeeld 2 tot 3 dagen rust hebt, waarop je even alles op je kunt laten inwerken. Ons advies is om je reis te laten samenstellen, zodat je zeker weet dat je tijd en ook geld dat het je kost, zo optimaal mogelijk wordt benut.