ThePostOnline

4 keer inspiratie voor de kinderkamer

06-12-2023 10:33

Iedereen met kinderen weet dat een kinderkamer contstant aan verandering onderhevig is. Kinderen groeien snel waardoor slaapkamermeubels regelmatig vervangen moeten worden. Ook stappen kinderen makkelijk over van hobby, idool of muzieksmaak. Dit heeft meestal effect op wat de kinderen in hun slaapkamer willen hebben aan kleuren, posters aan de muur of speelgoed. Je blijft dus bezig en het is goed om een basis neer te zetten waar je een paar jaartjes mee vooruit kan zodat je niet elke keer de hele slaapkamer overhoop hoeft te gooien.

Het bed

Met de keuze voor het bed kun je al vele kanten op. Meteen na de ledikant periode kan je kiezen voor een bed waar je de komende jaren mee vooruit kunt, kies dus voor formaat waar je kind niet te snel uitgroeit. Het is lastig voor te stellen maar het gaat altijd veel sneller dan je denkt. Afhankelijk van de leeftijd kan je kiezen voor een kinder bed met een railing, hiermee voorkom je dat het kind uit het bed rolt tijdens het slapen. Dit is met name bij een half hoogslaper verstandig omdat je zo een meter naar beneden kan vallen. Wie een beetje op zoek gaat op het internet ziet meteen dat er voor ieder wat wils is bij de aanschaf van een kinderbed. Herbij is het vooral leuk om met je kind te overleggen wat die leuk vindt. Zoals gezegd is de grootte van het bed de belangrijkste keuze om te maken.

Themakamer of niet

Kinderen hebben altijd fases waarin ze bepaalde thema’s of onderwerpen leuk vinden. Je kan de inrichting van je kamer hier volledig op afstemmen. Bij jongens kan je denken aan een superhelden kamer of een raceauto kamer of een voetbal kamer als hij gek is van voetballen. Bij meisjes zie je dat de kleur belangrijk is, roze of pastelkleuren vallen vaak in de smaak. Het thema kan je dan aanpassen op de kleur, denk hierbij bijvoorbeeld aan de barbiekamer met overwegend roze of juist meer gericht op K3 waar je meer de regenboogkleuren ziet. Het is altijd nog een optie om voor neutraal te gaan zodat je niet bij elke gril van je kind de kamer opnieuw hoeft te schilderen.

Speciale verlichting

Met de verlichting die je tegenwoordig in alle kleuren met een app kan instellen is het mogelijk om te spelen met de verlichting. Je kan de verlichting aanpassen op het thema van de slaapkamer. In de nacht sterretjes projecteren op de muur en het plafond. ‘s Ochtends het licht langzaam aan laten gaan als het tijd is om op te staan. Het is allemaal mogelijk.

Creëer speelhoekjes

Net als in de kleuterklas kan je speelhoeken inrichten in de slaapkamer. Een blokkenhoek, een kleurhoek met stoel en bureautje of een legohoek. Het is allemaal aan te passen op de leeftijd en interesse van je kind. Maar wat heerlijk als je kind zich met allerlei verschillende activiteiten kan vermaken in de eigen slaapkamer. Iedereen heeft een plekje voor zichzelf nodig.