ThePostOnline

Dit is wat jij moet zien tijdens een rondreis door Puglia

06-12-2023 10:37

Puglia, gelegen in Zuidoost-Italië, is een regio die prachtig is om naartoe te gaan voor zowel een zon, zee- en strandvakantie, als wanneer je verschillende bezienswaardigheden wilt kunnen bezoeken. Juist dit maakt het dat  deze stad zo enorm populair is onder een ontzettend breed publiek. Logisch ook, want ook de combinatie van een heerlijke relaxte vakantie aan het strand, met af en toe een dagje cultuur is natuurlijk ook prima te doen. Omdat Puglia en ook de omliggende steden zo ontzettend veel moois te bieden hebben, hebben wij een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, waarvan wij vinden dat je deze absoluut gezien moet hebben tijdens je rondreis puglia. Dit varieert overigens van een stukje geschiedenis tot verschillende mooie stranden.

Lecce

Lecce, ook wel Florence van het zuiden genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets! Lecce is een stad die doordrenkt is van geschiedenis en prachtige architectuur. Het barokke stadscentrum vormt het perfecte decor voor een wandeling door de smalle straatjes gevuld met indrukwekkende kerken, paleizen en pleinen. Zo is het aan te raden om een bezoek aan de Basilica di Santa Croce te brengen, als je het hebt over echte barokke kunst. Naast deze prachtige bezienswaardigheden, heeft Lecce natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo is het Amfitheater, dat nog stamt uit de Romeinse tijd, meer dan de moeite waard om te bezoeken. Belangrijk is wel dat je even goed kijkt naar de openingstijden. Dit theater is namelijk niet altijd geopend voor publiek.

Bari

Bari is de hoofdstad van de regio Puglia en ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Zo kun je in Bari niet alleen genieten van de prachtige stranden, maar ook van de typische Italiaanse keuken. Uiteraard staan ook hier pizza en pasta’s op de kaart, maar zijn de verschillende visgerechten waar deze stad met name bekend om staan, zeker een aanrader om te proeven. Naast de vele bezienswaardigheden langs de kust, heeft Bari ook een oud gedeelte, dat beter bekendstaat als Bari Vecchia. Wil je het optimale halen uit je trip, dan mag een bezoekje aan Brindisi ook zeker niet ontbreken. Het voordeel van deze mooie stad is dat het beschikt over een eigen vliegveld. Ideaal dus en hoef je niet eerst vanaf het vliegveld nog een stuk met de auto, bus of taxi.

Vergeet het pittoreske Ostuni niet

Als je denkt al het moois van deze regio te hebben gezien, dan mag ook een bezoekje aan Ostuni niet ontbreken. Deze stad, die ook wel het ‘witte stadje’ wordt genoemd, is een prachtige plek om doorheen te wandelen. De kronkelende straatjes die deze oude stad kenmerken zijn aan weerskanten omringd door typische witgekalkte huisjes met de typische ijzeren balkons. Niet voor niets heeft deze stad dan ook deze bijnaam. Naast dat een wandeling door de stad alleen al zorgt voor een onuitwisbare indruk, is het ook leuk om een bezoekje te brengen aan allereerst de kathedraal en daarna aan het Archeologisch Museum, waar je alles leert over de geschiedenis van niet alleen deze stad, maar de hele regio.