ThePostOnline

De positieve effecten van een wandeling met je hond

12-12-2023 14:47

Een hond in huis is natuurlijk ontzettend gezellig. Toch is dit niet het enige waarom een hond een absolute aanrader is voor jou en je gezin. Wist je namelijk dat een hond ook ontzettend veel positieve effecten op zowel onze fysiek, als op onze mentale gezondheid heeft? Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een stevige wandeling heerlijk is en dus ook voor zowel je hond als jou enorm fijn is. Natuurlijk zullen er ook momenten zijn waarop het allemaal wat minder is, maar dat hoort er helaas ook gewoon bij. Omdat we ons kunnen voorstellen dat we je nieuwsgierig hebben gemaakt, hebben we de positieve effecten van een wandeling met je hond voor je op een rijtje.

Goed voor je conditie

Wanneer je dagelijks een flinke wandeling gaat maken met je hond, dan is het logisch dat dit uiteindelijk ook een positieve uitwerking heeft op je conditie. Stel je voor dat je voorheen nooit echt liep, dan is dit een hele verandering. Je zult merken dat je in het begin wat moeite hebt met een minuut of 10, maar dat zal op termijn meer dan dit worden. Hoe handig is het dan om niet alleen lekker met je hond in de buitenlucht te wandelen, maar ook direct wat aan je conditie te doen? Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om iedere dag twee korte blokjes om te maken om vervolgens ook een langere wandeling te maken. Hoe leuk is het om gezellig met je labradoodle naar het bos te gaan bijvoorbeeld? Zo kunnen jij en je hond even heerlijk uitwaaien en kan je trouwe viervoeter al zijn energie kwijt.

Positief op je mentale welzijn

Wandelen is niet alleen goed voor je conditie, spieren en gewrichten, maar ook voor je mentale welzijn. Hoe fijn is het dat je even lekker alles kunt vergeten en de frisse wind door je gezicht kunt laten blazen? Belangrijk is natuurlijk wel om eventuele problemen bij de kern aan te pakken en niet te denken dat je met een flinke wandeling alles wel oplost. Door dagelijks te wandelen werk je dus niet alleen aan je fysieke, maar ook mentale gezondheid. Dus heb jij een golden doodle, dan is het tijd om eens wat vaker en vooral ook langer naar buiten te gaan voor een flinke wandeling door het bos of de stad.

Quality time met je hond

Naast alle fysieke en mentale voordelen is een wandeling met je hond ook gewoon een geweldige manier om quality time door te brengen met je trouwe metgezel. Het biedt je de mogelijkheid om te communiceren en een sterke band op te bouwen. Je kunt samen genieten van de frisse lucht, de natuur en elkaars gezelschap. Het is een moment waarop je even kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en gewoon kunt ontspannen. Dus heb jij (nog) geen hond, dan zijn dit voldoende redenen om er eens serieus over na te denken wel een hond te nemen. Niet alleen super gezond voor je, maar ook gezellig.