ThePostOnline

Ontdek de mooiste stad van Frankrijk: Lyon

16-01-2024 14:48

Lyon is misschien wel de meest onderschatte stad van Frankrijk. Veel toeristen rijden er doorheen op weg naar het zuiden maar vergeten deze prachtige stad te ontdekken. Door veel Fransen bestempeld als ‘Mooiste stad van Frankrijk’ en dat wil wat zeggen met Parijs als hoofdstad. In deze blog neem ik je mee in het moois wat Lyon te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

Dwaal door de historische straten van Vieux Lyon, het voelt echt als een reis terug in de tijd. De renaissance-architectuur en de verborgen traboules zijn net een levend museum. De Saint-Jean kathedraal, met zijn adembenemende gotische stijl, mag je zeker niet missen. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden lyon want de stad is echt een culturele schat,  vergeet dus niet om het Musée Gadagne te bezoeken. Het is niet alleen een geschiedenismuseum, maar ook de thuisbasis van het iconische Guignol-poppentheater. Verder mag een bezoek aan de Basiliek van Notre-Dame de Fourvière niet ontbreken op je lijstje. Klim naar de top via de kabelbaanrit en je wordt beloond op een uitzicht waar je kippenvel van krijgt. Ga na afloop naar het lyon centrum voor een hapje en een drankje en je dag is compleet.

Lekker eten in Lyon

Lyon staat bekend als de gastronomische hoofdstad van Frankrijk en is daardoor een ware droom voor elke fijnproever. De stad barst van de culinaire hoogstandjes. De bekende Lyonnaise bouchons moet je bezocht hebben. Bouchons zijn kleine, traditionele restaurants in Lyon die typische lokale gerechten serveren. Zoek naar tentjes met het label ‘Les Bouchons Lyonnais’ voor een authentieke ervaring. Probeer vooral de lokale specialiteiten zoals ‘quenelles’ (romige vis- of vleesgerechten), ‘andouillette’ (worst), en ‘tarte aux pralines’ (zoete taart). Ben je op zoek naar een sterrenrestaurant dan kan je in Lyon ook goed terecht, de stad heeft wat dat betreft een groot aanbod en je kan er bij 19 restaurants terecht die 1 of meer sterren hebben. Ben je toch van plan om zelf te gaan koken, dan kan je inkopen doen op de markt. Lyons markten zijn perfect om verse, lokale ingrediënten te ontdekken. De Marché Saint-Antoine en Marché de la Croix-Rousse zijn populaire keuzes.

Veel markten bieden ook de mogelijkheid om ter plekke te eten, met kraampjes die kleine gerechten of snacks serveren. Sluit je maaltijd af met een bezoek aan een patisserie

want Lyon staat ook bekend om zijn uitstekende patisserieën. Geniet van Franse klassiekers zoals macarons, éclairs of een lokale specialiteit zoals ‘brioche praline’.

Winkelen en wandelen

Lyon staat bekend om zijn muurschilderingen. Maak een wandeling door de stad om deze indrukwekkende kunstwerken te bewonderen, zoals de beroemde ‘Mur des Canuts’ en ‘La Fresque des Lyonnais’.

Verder biedt de stad een diversiteit aan winkelervaringen, van luxe boetieks in het district Presqu’île tot eigenzinnige winkeltjes en markten in de wijk Croix-Rousse.En wandel vooral ook door één van de mooie parken, bijvoorbeeld Parc de la Tête d’Or: Dit grote stadspark is ideaal voor een ontspannende wandeling of picknick. Het bevat een gratis toegankelijke dierentuin en een groot meer, wat zorgt voor een perfecte ontsnapping aan de stadsdrukte.