ThePostOnline

Welke voordelen biedt een tankpas voor ZZP’ers die in heel Europa reizen?

26-01-2024 15:27

Als zzp’er is mobiliteit erg belangrijk, al helemaal als je werkgebied door heel Europa heen ligt. Naast een fijne, degelijke auto, heb je nog wat nodig om jouw reis soepel te laten verlopen: een voordelige tankpas ZZP. Een tankpas voor zzp’ers is erg waardevol en maakt de reis een stuk makkelijker. Er zitten namelijk aardig wat voordelen aan een tankpas voor zzp’ers. Je leest hier alles over die voordelen.

Overal kunnen tanken

Het grootste voordeel van een tankpas is dat je vrijwel overal kunt tanken. Je hebt namelijk toegang tot bijna elk tankstation en bent daardoor veel minder locatiegebonden. Je tankpas wordt namelijk bij alle aangesloten tankstations geaccepteerd, waar dit met bepaalde betaalmethodes niet zo is. Zo kan het zijn dat een betaalmethode in het ene land wel gewoon geaccepteerd wordt en in het andere land niet, waardoor je ineens met contanten moet betalen. Hierdoor raak je ook nog eens het overzicht kwijt van wat je uitgegeven hebt aan brandstof en het kost je daarbij ook nog eens veel tijd. Het gebruik van een tankpas scheelt hierin een hoop. Heb je een elektrische bedrijfswagen en dus thuis een laadpaal laten plaatsen? Dan heeft de keuze voor een tankpas natuurlijk weinig zin. In plaats daarvan kun je voor een laadpas kiezen: hetzelfde concept, maar dan om je auto op te kunnen laden.

Makkelijk administratief overzicht houden

Een ander voordeel van een tankpas is het administratieve overzicht dat je kunt creëren. In plaats van dat je overal losse bonnetjes voor hebt, krijg je aan het eind van de maand één factuur, met daarop alle getankte brandstof en bijbehorende kosten. Dit is vooral praktisch met het oog op het terugvragen van de btw. Zonder tankpas gaat dit natuurlijk via de bonnetjes en zonder bonnetje kun je dus geen btw terugvragen. Dit is zonde, want één gemist bonnetje kost je al gauw twintig euro. Daarnaast scheelt het enorm voor jou of de boekhouder wanneer alle kosten in een overzicht staan, in plaats van op honderden verschillende bonnetjes. Daarbij is het ook handig om zelf de transacties terug te kunnen zien en een overzicht te hebben van alle tankbeurten. Ook kun je het parkeren en wassen van de auto vaak op de tankpas laten zetten. Zo heb je ook die kosten in een overzicht.

Een groter wagenpark?

Ook voor een groter wagenpark is een tankpas enorm geschikt. Heb je bijvoorbeeld een benzinewagen, maar ook een diesel of elektrische auto? Met een tankpas kun je vaak alle soorten brandstof tanken en ook je elektrische auto opladen. Zo hoef je niet verschillende passen mee te nemen en kan alles met dezelfde kaart betaald worden. Daarbij komen de kosten van verschillende brandstoffen op dezelfde factuur te staan, zodat het goed overzichtelijk blijft.

Een tankpas maakt je leven makkelijker

Er zitten dus allerlei interessante voordelen aan een tankpas. Voor een zzp’er wordt het leven net een stukje makkelijker gemaakt, nu alles overzichtelijk blijft. Geen gedoe met bonnetjes en je kunt door heel Europa overal tanken. Daarom is een tankpas de beste keuze voor zzp’ers die door heel Europa reizen.