Binnenland

Puinstukken weggehaald rond vindplaats explosie Rotterdam voor verdere analyse

02-02-2024 11:05

Bas-112fotografie/Shutterstock

Forensisch rechercheurs hebben in samenwerking met specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) vrijdagochtend puin verwijderd in de buurt van de vermoedelijke locatie waar de resten van een derde slachtoffer van de explosie in Rotterdam zijn gevonden, meldt het ANP. Sommige puinstukken zijn meegenomen voor verdere analyse, mogelijk om de oorzaak van de explosie te achterhalen.

Nader onderzoek bij daglicht

De politie had eerder die ochtend aangekondigd dat rond 05.30 uur vermoedelijk het lichaam van een derde slachtoffer onder het puin was gevonden, wat resulteerde in een geplande nader onderzoek bij daglicht, iets na 09.00 uur. Het is nog niet duidelijk of de gevonden resten behoren tot het laatste vermiste slachtoffer. Een woordvoerder van de politie heeft verklaard dat het lichaam gedeeltelijk bedekt is en nog moet worden vrijgemaakt.

De explosie en de daaropvolgende brand in een gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid vonden plaats op maandag. Sindsdien waren drie mensen vermist. Het eerste lichaam werd woensdag gevonden, gevolgd door het tweede lichaam op donderdag.