ThePostOnline

Tips om radio te kunnen luisteren op zee

15-02-2024 10:35

Ben je regelmatig op zee te vinden en wil je graag toch kunnen luisteren naar je favoriete radiostation, dan zijn er gelukkig anno 2024 genoeg mogelijkheden. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je Mattie & Marieke hoeft te missen, mits je natuurlijk druk aan het werk bent. Omdat lang niet iedereen in de scheepvaart precies weet hoe ze dit kunnen doen, hebben wij een aantal tips voor je. Hoe handig is het dat je gewoon op je boot of containerschip kunt luisteren naar je favoriete radiozender? Hoe ver je dan ook van huis bent, je hebt toch het idee dat je een beetje in de bewoonde wereld bent.

Gebruik een signaalversterker

In sommige gevallen kan het signaal op zee zwak zijn, vooral als je ver verwijderd bent van de kust. Om dit probleem op te lossen, kan het helpen een signaalversterker te gebruiken. Een signaalversterker kan het radiosignaal versterken en de helderheid van de ontvangst verbeteren. Het is een handig apparaatje dat je kunt aansluiten op je antenne om een betere signaalsterkte te verkrijgen. Dit is overigens ook ideaal voor wanneer je in een kantoorgebouw zit waarbij het signaal wat zwakker is. Vooral als het gaat om nieuwbouw. Mocht het nu zijn dat je gaat verbouwen, dan is een signaalversterker niet alleen handig, maar een zeecontainer huren voor de tijdelijke opslag van je goederen natuurlijk ook. Zo hoef je het niet van de ene naar de andere kant van het pand te verplaatsen en voorkom je dat het beschadigd kan raken. Het huren van een opslagcontainer is vaak ook nog een stuk voordeliger, dus hoe fijn is dat?

Zorg voor een sterke antenne

Om ervoor te zorgen dat je alles goed kunt horen, is het belangrijk dat je een goede antenne hebt. Logisch ook, aangezien je anders geen verbinding kunt maken met de juiste frequentie. Belangrijk is wel dat je vooraf weet waar je op moet letten. Zo is namelijk niet iedere antenne geschikt en moet je er ook rekening mee houden dat je te maken hebt met een bepaalde afstand die je moet kunnen overbruggen. Stel dat je op het Markermeer wilt varen met je boot, dan is dat een heel ander verhaal, dan wanneer je op zee zit met een groot containerschip.

Stem af op de juiste frequentie

Wanneer je radio wilt luisteren op zee, is het belangrijk om de juiste frequentie te kiezen. Sommige stations hebben een groter bereik en zijn daardoor beter te ontvangen op zee. Het kan handig zijn om een lijst bij de hand te hebben met frequenties van radiostations die goed te ontvangen zijn op zee. Op deze manier kun je gemakkelijk schakelen tussen verschillende zenders en genieten van je favoriete muziek of nieuws. Zo hoef je dus ook niet bang te zijn dat je straks zonder signaal zit.

Ook ideaal voor andere gelegenheden

Het signaal is natuurlijk niet alleen op zee vaak wat minder. Zo zijn er nog allerlei andere plekken waarbij het signaal nog weleens te wensen over wil laten. Wat dacht je van een grote bedrijfshal of een nieuwbouwwoning die een stuk beter geïsoleerd is? Hoe fijn is het dan dat je gewoon kunt luisteren naar je favoriete zenders, terwijl je ondertussen je nieuwe huisje in kunt richten. Mocht dit het geval zijn, dan is het ons advies om een opslagcontainer te huren, zo kun je gemakkelijk en snel al je spullen op de juiste plek in je nieuwe huis zetten, zonder dat je eerste met een aanhanger meerdere keren naar een opslagloods moet rijden.