Buitenland

Internationaal boerenprotest: Tsjechische grensovergang geblokkeerd

22-02-2024 13:16

Bron: Smeerjewegproducties via Shutterstock

Redactie, TPO, 22 februari 2024 –  Boeren uit Tsjechië, Slowakije en verschillende andere landen hebben actie gevoerd bij de Tsjechische grens, waarbij ze een grensovergang blokkeerden, meldt het ANP. Hun voornaamste eisen zijn gericht op het verminderen van bureaucratische hindernissen en het aanpassen van het EU-beleid, dat invloed heeft op hun sector.

Op de snelweg waren tractoren te zien die waren versierd met Tsjechische en Slowaakse vlaggen, terwijl er ook meldingen waren van aanwezigheid van Hongaarse boeren.

Gespannen situatie

Volgens Tsjechische media werd een andere grensovergang in het noordoosten van het land deels geblokkeerd door demonstranten, waarbij ook boeren uit Polen zich aansloten bij het protest. Verwacht wordt dat er ook bij andere grensovergangen protesten zullen plaatsvinden, waardoor de situatie gespannen blijft.

3000 tractoren

Een belangenorganisatie van de boeren meldde dat ongeveer 3000 tractoren worden ingezet bij de protesten in Tsjechië. Dit jaar hebben vergelijkbare boerenprotesten ook in andere Europese landen plaatsgevonden, wat aantoont dat dit een wijdverbreide kwestie is binnen de agrarische gemeenschap van Europa.