Buitenland

Moskou: Duitse ambassadeur ontboden om gelekt gesprek militairen

04-03-2024 10:34

Kremlin
Kremlin, Moskou

Redactie, TPO, 4 maart 2024 – Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Duitse ambassadeur in Moskou ontboden om opheldering te verschaffen over een gelekt gesprek tussen topmilitairen, zo meldt het Russische staatspersbureau TASS, aldus het ANP.

Het Kremlin zou verontwaardigd zijn over het feit dat de Duitse officieren in de uitgelekte opname spreken over het aanvallen van de Krimbrug.

‘Beschieten strategische Krimbrug’

Afgelopen vrijdag heeft de Russische staatsomroep RT een opname vrijgegeven, waarin naar verluidt Duitse militairen discussiëren over het verlenen van hulp aan Oekraïne in de oorlog tegen Rusland. Hierbij wordt gesuggereerd om de strategische Krimbrug over de Straat van Kertsj te beschieten met Duitse Taurusraketten.

Echter, bondskanselier Olaf Scholz heeft eerder publiekelijk verklaard dat Berlijn niet van plan is om Duitse raketten aan Kiev te leveren.

Internationale ophef

Het lekken van dit gesprek heeft, zowel in Duitsland als internationaal, voor veel ophef gezorgd. Een defensiespecialist van de Bondsdag pleit voor verbeterde beveiliging van de communicatie binnen defensie om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Scholz heeft toegezegd de zaak grondig te onderzoeken om helderheid te verschaffen over de situatie.