Politiek

Omtzigt over geschetste emotionele toestand: ‘Ik herken me niet in het beeld’

04-03-2024 14:41

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt

Nieuw Sociaal Contract (NSC)-leider ,Pieter Omtzigt, geeft aan zich niet te herkenen in het beeld dat sommige media van hem schetsen over zijn emotionele toestand tijdens de formatiegesprekken, meldt het ANP. Volgens Wouter de Winther, politiek commentator voor De Telegraaf, zouden er momenten zijn geweest van stemverheffing, weglopen en huilbuien.

‘Roddelen helpt de formatie niet verder’

Omtzigt benadrukt maandag na zijn ontmoeting met VVD-leider Dilan Yeşilgöz bij informateur Kim Putters, dat hij dit beeld niet deelt. Hij is van mening dat roddelen over elkaar in de media de formatie niet verder zal helpen.

Hij geeft aan niet in te willen gaan op de geschetste situatie en benadrukt dat het niet behulpzaam is om anoniem over elkaar in de media te praten.

Yeşilgöz

Ook Dilan Yeşilgöz weigert na het gesprek in te gaan op de beweringen in de media over Omtzigt’s emotionele toestand. Ze laat weten dat ze goede gesprekken heeft gevoerd en geeft geen commentaar op de specifieke situatie.

Over de besprekingen die informateur Kim Putters met haar en Omtzigt wilde voeren, laat ze eveneens niets los. Ze benadrukt simpelweg dat ze haar inbreng heeft geleverd aan de heer Putters en dat het nu aan hem is om er een goed verhaal van te maken.