Buitenland

Nikki Haley staakt haar kandidatuur en feliciteert Trump

06-03-2024 17:33

Nikki Haley
Nikki Haley AP Photo/Carolyn Kaster.

Redactie, TPO, 6 maart 2024 – De Amerikaanse Republikein Nikki Haley heeft haar poging om de presidentskandidaat van haar partij te worden beëindigd, nadat ze dinsdag opnieuw verloor in veel staten van oud-president Donald Trump, meldt het ANP.

Ze ziet geen perspectief meer om het Witte Huis te bereiken en feliciteerde Trump, die naar alle waarschijnlijkheid de kandidaat van de Republikeinen zal worden.

Blijvende standpunten

Tijdens een verklaring in haar thuisstaat South Carolina wenste Haley Trump het beste, ze hoopt dat hij zijn steun zal uitbreiden naar haar kiezers en niet alleen naar zijn bestaande supporters. Haley benadrukte haar conservatieve Republikeinse achtergrond en haar blijvende standpunten tijdens haar verklaring.

 

Kwestie van tijd voor Trump

Haley was de laatste tegenstander van Trump binnen de Republikeinse Partij. Volgens Amerikaanse media was haar terugtrekking al verwacht na de nederlagen op Super Tuesday, de belangrijkste dag in de voorverkiezingen.

Tot nu toe heeft Haley slechts de ‘primaries’ in Washington DC en in de staat Vermont gewonnen, met in totaal 87 gedelegeerden, terwijl Trump al 1053 gedelegeerden heeft.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat hij genoeg heeft om de Republikeinse nominatie veilig te stellen.