Buitenland

‘Nikki Haley trekt zich terug uit de Republikeinse Partij voorverkiezingen’

06-03-2024 13:07

Donald Trump, Nikki Haley
President Donald Trump, Nikki Haley. AP Photo/Seth Wenig.

Redactie, TPO, 6 maart 2024 –  Volgens bronnen zal de Amerikaanse politica Nikki Haley zich terugtrekken uit de voorverkiezingen van de Republikeinse Partij, meldt het ANP. Ze zal dit naar verwachting aankondigen in een toespraak woensdagochtend, lokale tijd, aldus ingewijden tegen The Wall Street Journal.

Haley zet een punt achter haar campagne na een reeks nederlagen op Super Tuesday, waar ze vrijwel overal werd verslagen door oud-president Donald Trump. Hij zal hoogstwaarschijnlijk opnieuw de strijd aangaan met zittend president Joe Biden bij de presidentsverkiezingen.

 

Laatste serieuze Republikeinse concurrent

Met het vertrek van Haley is Trump nu verlost van zijn laatste serieuze Republikeinse concurrent in de voorverkiezingen. Eerder hebben andere prominente partijleden, zoals voormalig vicepresident Mike Pence, zich al teruggetrokken uit de race.

Hoewel Haley naar verwachting nog geen steun zal uitspreken voor een andere kandidaat tijdens haar toespraak op woensdagochtend, zeggen bronnen van de zakenkrant dat ze Trump zal aanmoedigen om de steun te verdienen van de kiezers, die haar hebben gesteund.