Economie

Nederlands cybersecuritybedrijf ontvangt miljoeneninvestering van JPMorgan

11-03-2024 12:04

Illustratiefoto @Pixabay

Redactie, TPO, 11 maart 2024 – De Nederlandse cybersecuritystart-up Eye Security heeft in een financieringsronde onder leiding van de investeringstak van de Amerikaanse bank JPMorgan maar liefst 36 miljoen euro opgehaald, meldt het ANP. Het bedrijf, gevestigd in Den Haag, heeft plannen om met dit kapitaal zijn aanwezigheid in Europa te versterken en uit te breiden.

CEO en medeoprichter van Eye Security, Job Kuijpers, voorziet een aanzienlijke groei voor het bedrijf, dat twee jaar geleden al eens 17 miljoen euro ophaalde.

Cybersecuritydiensten en verzekeringsdekkingen

Eye Security is opgericht door Kuijpers, voormalig medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), en twee andere voormalige medewerkers van Nederlandse veiligheidsdiensten. De start-up biedt cybersecuritydiensten en verzekeringsdekkingen aan bedrijven met een omzet tot maximaal 500 miljoen euro.

Het bedrijf telt momenteel honderden klanten, waaronder Signature Food, bekend van de Johma-salades, waardoor het bedrijf inmiddels een stevige positie op de markt heeft verworven.

Voormalig medewerker AIVD

Als voormalig medewerker van de AIVD heeft Kuijpers een diepgaand inzicht in cybersecurity. Sinds de oprichting vier jaar geleden is het personeelsbestand van Eye Security gegroeid tot 120 medewerkers, maar de verwachting is dat dit aantal volgend jaar verdubbeld.

Met de Europese securitymarkt die naar verwachting groeit naar 2,7 miljard euro tegen 2029, is Eye Security goed gepositioneerd om van deze groei te profiteren. Ook mede dankzij de recente investering van JPMorgan Growth Equity Partners (GEP).