ThePostOnline

De voordelen van jaarlijks energie vergelijken

29-03-2024 11:19

Energiekosten vormen een groot deel van de vaste lasten van huishoudens. Maar wist je dat je jaarlijks honderden euro’s kunt besparen door slim over te stappen van energieleverancier? In dit artikel kijken we waarom het jaarlijks vergelijken en overstappen van energiecontracten zeer voordelig is.

Waarom nu overstappen naar een vast energiecontract?

Met gasprijzen die momenteel lager zijn dan in de afgelopen twee jaar, is dit het ideale moment om over te stappen naar een nieuw vast energiecontract. Hierdoor kun je een jaar lang gebruik maken van de huidige lage gasprijzen. Vaste energiecontracten zijn momenteel ook het voordeligste type energiecontract op de markt, met veel energieleveranciers die ook zeer hoge kortingen bieden op hun vaste contracten.

Hoge kortingen en lage tarieven voor nieuwe klanten

Vaste energiecontracten met cashback, ook bekend als loyaliteitsbonussen, zijn momenteel zeer voordelig. Bijna elke energieleverancier heeft momenteel een vast contract met korting beschikbaar. Deze kortingen lopen momenteel op tot 275 euro per jaar. Je kunt tegenwoordig makkelijk online energie vergelijken om te zien welke kortingen en contracten er beschikbaar zijn op jouw adres.

Is een 1-jaar of 3-jaar energiecontract voordeliger?

Bij het kiezen van een vast energiecontract heb je vaak de keuze tussen een 1-jaar of een 3-jaar contract. Hoewel een 3-jarig vast contract vaak aantrekkelijker lijkt, raden wij toch eerder een 1-jaar contract aan. 1 jaar vaste energiecontracten hebben het voordeel dat ze vaak de laagste energietarieven op de markt hebben en dat je deze lage tarieven langdurig kunt vastzetten. Vergeleken met een 3-jarig contract heb je met 1 jaar vaste energiecontracten veel hogere korting en lagere tarieven.

Conclusie

Jaarlijks je energiecontract vergelijken en overstappen is een slimme manier om je energiekosten te verlagen. Door regelmatig te switchen naar voordelige aanbiedingen, kun je honderden euro’s besparen. Bovendien biedt de huidige markt gunstige mogelijkheden met aantrekkelijke kortingen en vaste tarieven, vooral voor nieuwe klanten. Neem daarom controle over je energiekosten en begin vandaag nog met vergelijken van je energiecontract.