Buitenland

VS waarschuwden Moskou gericht voor mogelijke aanslag Crocus City Hall

03-04-2024 09:58

De Russische president Vladimir Poetin. (Pixabay)

Redactie, TPO, 3 april 2024 – Volgens bronnen bij The Washington Post hebben Amerikaanse autoriteiten Rusland specifiek gewaarschuwd voor potentiële aanvallen op de Crocus City Hall bij Moskou, meldt het ANP.

Deze waarschuwingen werden gegeven voordat de tragische gebeurtenissen op vrijdagavond 22 maart plaatsvonden, waarbij 144 mensen bij een bloedige, terroristische aanslag omkwamen.

Rusland bevestigt ontvangen informatie

Hoewel de Russische autoriteiten hebben toegegeven dat ze informatie van Amerikaanse inlichtingendiensten hebben ontvangen, beweren ze dat deze informatie te vaag was om de aanslag te voorkomen.

Het is opmerkelijk dat de VS, ondanks de geopolitieke spanningen, vaker landen waarschuwen wanneer er een dreiging van aanslagen is. Echter, het delen van specifieke details over potentiële doelwitten met een rivaliserende mogendheid zoals Rusland is ongebruikelijk.

Dit kan het risico met zich meebrengen dat Amerikaanse inlichtingenbronnen worden blootgesteld, waardoor hun methoden en bronnen mogelijk worden onthuld.