Binnenland

Politieke invloed De Mos breidt zich uit naar provinciebestuur Zuid-Holland

11-04-2024 15:33

Richard de Mos bij Beau.

Redactie, TPO, 11 april 2024 – De partij van Richard de Mos heeft vanaf nu ook een vertegenwoordiger in de Provinciale Staten van Zuid-Holland, meldt het ANP.

Toine Beukering, voormalig lid van JA21 en eerder actief voor Forum voor Democratie in de Eerste Kamer, heeft zich aangesloten bij de provinciale fractie van Richard de Mos’ partij in Zuid-Holland.

Gezond Verstand Zuid-Holland

Onder de naam Hart voor Zuid-Holland zal Beukering zijn politieke activiteiten voortzetten, nadat hij eerder dit jaar zijn eigen groep, voorheen bekend als Gezond Verstand Zuid-Holland, omvormde tot deze nieuwe entiteit, geïnspireerd door De Mos’ politieke beweging in Den Haag.

Richard de Mos, bekend als de leider van de grootste fractie in de gemeenteraad van Den Haag onder de vlag van Hart voor Den Haag, blijft een prominente figuur in de lokale en regionale politiek.

Naast zijn rol in de Haagse raad, vertegenwoordigt hij ook Belang van Nederland (BVNL) in het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland, waar hij zijn politieke visie verder uitdraagt.

 

Corruptiezaak

Ondanks zijn politieke activiteiten blijft De Mos ook betrokken bij een lopende corruptiezaak. Hoewel de rechtbank hem vorig jaar heeft vrijgesproken, heeft het Openbaar Ministerie hoger beroep aangetekend.

Recentelijk eiste justitie een voorwaardelijke celstraf en een werkstraf voor De Mos, waarover het gerechtshof op 21 juni uitspraak zal doen.