Politiek

Voorjaarsnota: Wilders ontevreden over de ruim 1 miljard euro extra voor asiel

15-04-2024 12:04

PVV-leider Geert Wilders. (Screenshot YouTube)

Redactie, TPO, 15 april 2024 – PVV-leider Geert Wilders uit zijn ongenoegen over de aankondiging van het demissionaire kabinet om meer dan een miljard euro extra te besteden aan de opvang van asielzoekers in 2024 en 2025, meldt het ANP.

“Dat is eigenlijk wel een beetje over het graf heen regeren”, aldus Wilders, die benadrukt dat deze uitgaven onderwerp zullen zijn van stevige discussies en debatten.

Omtzigt deelt de zorgen van Wilders

Wilders merkt op dat de timing van deze extra uitgaven tijdens de onderhandelingen “vrij pikant’ is. Hij wil aan de formatietafel samen met de VVD, NSC en BBB bespreken of zij het eens zijn met deze financiële keuzes van het demissionaire kabinet.

Wel wil hij eerst de inhoud van de voorjaarsnota afwachten voordat hij zijn definitieve standpunt inneemt.

Pieter Omtzigt, leider van de NSC, deelt de zorgen van Wilders en wijst op het opmerkelijke karakter van de regering” Dit kabinet heeft een bijzondere manier van regeren. Als ook maar de helft klopt van wat er in de media staat, dan hebben ze best wel wat dingen verbouwd.”

Net als Wilder geeft Omtzigt aan de stukken eerst kritisch te willen bekijken, om daarna eventuele bevindingen te delen.