Politiek

Onderhandelingstafel formatie: nog geen overeenstemming bereikt op gebied van asiel

17-04-2024 13:15

Redactie, TPO, 17 april 2024 – Volgens PVV-leider Geert Wilder is er nog geen overeenstemming bereikt op het gebied van asiel, meldt het ANP.

De informateurs, Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf, daarentegen tonen optimisme over toenadering over dit onderwerp tussen de vier onderhandelende partijen.

Het onderwerp is woensdagochtend niet ter sprake gekomen, maar Wilders blijft vasthouden aan zijn standpunt. Eerder deze week leidde dat tot zijn vertrek van de onderhandelingstafel.

 

Kloof tussen partijen blijft zichtbaar

De PVV-leider blijft hoopvol dat zijn partij samen met VVD, NSC en BBB tot een overeenkomst kan komen, met name over de aangekondigde forse beperking van de asielinstroom.

Echter, echte vooruitgang op dit gebied blijft vooralsnog uit. De partijen spreken woensdag over andere onderwerpen, zoals goed bestuur en volkshuisvesting.

Ondanks de positieve signalen van de informateurs over toenadering op het gebied van asiel en andere belangrijke onderwerpen, zoals landbouw en overheidsfinanciën, blijft de kloof tussen de partijen op dit gebied zichtbaar.

Hoewel er op sommige vlakken toenadering lijkt te zijn, is er nog geen concrete vooruitgang geboekt in de onderhandelingen.