Binnenland

NFI analyseert DNA zaak-Dutroux voor vergelijking sporen Tanja Groen

29-04-2024 11:25

Marc Dutroux, screenshot YouTube.

Redactie, TPO, 29 april 2024 – Nog onbekende DNA-sporen uit de zaak-Dutroux worden momenteel onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om te worden vergeleken met de zaak van Tanja Groen, die sinds 1993 wordt vermist, meldt het ANP.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht heeft de berichtgeving hierover in De Limburger bevestigd.

Studentenkamer in Gronsveld

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 nadat ze een feestje had bijgewoond tijdens de introductieweek van de studentenvereniging Circumflex in Maastricht.

De destijds 18 jaar oude Groen, een studente uit het Noord-Hollandse Schagen, was op weg naar haar kamer in Gronsveld maar is daar nooit aangekomen. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

Onbekende DNA-sporen zaak-Dutroux

Ongeveer twee jaar geleden heeft Nederland een rechtshulpverzoek ingediend bij de Waalse justitie om sporen te mogen vergelijken met de zaak-Dutroux. In de woningen en een auto van de Belgische seriemoordenaar werden onder andere onbekende DNA-sporen en haren aangetroffen.

Het coldcaseteam hoopt een verband tussen beide zaken te vinden door deze sporen te onderzoeken. De woordvoerster van het OM in Maastricht heeft bevestigd dat de sporen zijn overgedragen aan het NFI voor inventarisatie, maar verdere details en het tijdsbestek van het onderzoek zijn vooralsnog onduidelijk.