Binnenland

Nieuw ziekenhuis Almelo, bouw duurt 20 jaar

29-04-2024 17:10

Operatiekamer, Foto Pixabay

Redactie, TPO, 29 april 2024 – Almelo krijgt een nieuw ziekenhuis, dat op de locatie van het huidige ziekenhuis zal verrijzen, meldt het ANP. Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), de overkoepelende organisatie van het ziekenhuis, maakte maandag de plannen bekendgemaakt.

Om de continuïteit van de zorg te waarborgen, wordt het project gefaseerd uitgevoerd, waardoor de bouwperiode twintig jaar bedraagt. De bouw gaat naar verwachting in 2027 van start.

Toekomstige veranderingen zorglandschap

De eerste fase van de bouw omvat de realisatie van een gebouw voor acute zorg, operatiekamers en een vrouw-moeder-kindcentrum. Vervolgens zullen de verpleegafdelingen en de afdeling voor MRI- en röntgenbeelden worden ontwikkeld. De bouw van de nieuwe poliklinieken betreft de laatste fase.

Door deze gefaseerde aanpak beweert ZGT dat ze zich het beste kunnen aanpassen aan veranderingen in het zorglandschap in de toekomst. Deze aanpak biedt de ziekenhuisgroep naar eigen zeggen de nodige flexibiliteit om zich aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen in de zorgsector.