Bizar artikel op de inmiddels beruchte VARA-schandpaalwebsite Joop.nl (medebetaald door VARA-leden en waarschijnlijk ook door u want publieke omroep): een anonieme Joop-redacteur zag op twitter iemand een ‘foute’ grap maken. En dat mag niet van Joop.nl, want Joop.nl bepaalt welke grappen wel en niet mogen. Nu ook internationaal, kennelijk.
Het bleekt te gaan om een medewerker van de Vlaamse zender VTM die een ‘racistische’ grap over de spleetogen van een Japanse scheidsrechter had gemaakt op Twitter. Dit tot groot vermaak van veel Twitteraars die wél gewoon humor hebben.
De anonieme redacteur van de door VARA-leden betaalde website echter vond alleen melding maken van deze vreselijke racistische misdaad in een online artikel niet voldoende en besloot gelijk de werkgever van de Twitteraar te bellen.
Zo kon de door VARA-leden en publieke omroepbijdragen gefinancierde online schandpaal Joop.nl maximaal worden benut.
Nadat de werkgever was gebeld, werd de tweet verwijderd. Waardoor de wereld weer een stukje veiliger is geworden.
Nu de overige 300 miljoen grappen per dag op twitter die niet mogen nog.
De vraag die rest is: wat heeft het actief stalken van werkgevers en het patrouilleren op Twitter om humor te bestrijden precies te maken met de ‘verschillige’ missie van de VARA?
En wat heeft het schandpalen van mensen die weinig anders doen dan gebruik maken van hun recht op vrije meningsuiting te maken met ‘online opinie’ en journalistiek?