“Deels door de spanning, maar vooral omdat de vertegenwoordigers van de FIFA steeds harder en fanatieker begonnen te juichen voor Costa Rica. Ik vond het echt niet kunnen. Ze leken echt tégen ons. Er was ook niemand van de FIFA die ons na afloop feliciteerde. Dat wij daar toch wonnen, deed mij veel.”
KNVB-directeur Bert van Oostveen vertelt waarom hij in de kwartfinale boos van het ereterras verdween. (AD)
“Wauw, Boom. Je ziet eruit als een mijnwerker”
Commentator Herbert Dijkstra verslaat de Tour de France en is onderweg al enthousiast over de uiteindelijke etappewinnaar.
“In de Gazastrook worden jonge Palestijnen juist opgehitst om tot geweld over te gaan. Wie sterft in de strijd tegen de zionisten, weet dat zijn familie financiële compensatie ontvangt. Martelaren krijgen een straat of plein naar zich vernoemd. (-) Er valt van alles aan te merken op de aanpak door Israël, zoals het met de grond gelijkmaken van de huizen van familie van Hamas-verdachten. Maar je hoeft geen Jood te zijn om het verschil te zien met de Hamas-leiders, die hun burgers van kinds af aan haat bijbrengen.”
Robbert de Witt, chef Buitenland van Elsevier over de huidige gebeurtenissen in Israël.
“Misschien n beetje laat maar ik wil toch nog even laten weten dat ik erg verheugd ben over de overwinning v Duitsland gisteren.Wat n score!”
Beter laat dan nooit hoor Tanja!
“Ik heb een zwaar jaar achter de rug. Ik begin de moed bijna op te geven. Alle vingers wijzen naar mij. Ik word als leugenaar beschuldigd. Ik begin het zat te worden”
Benaouf A. wordt verdacht van een liquidatie en zit al een jaar vast. Hij is er wel klaar mee. (ANP)
“We moeten niet slechts ‘zachte’ grenzen stellen (over tijdsduur, het gebruik van bepaalde apps), maar harde. Het gaat me nu om déze grens [..]: geef de jeugd geen toegang tot mobiel internet en blijf er als het even kan ook zelf vandaan. Bastmeijer echter (RD 2-7) bepleit een nog strakkere grens: dat we internet voor privégebruik geheel moeten afwijzen. Deze gedachte is mij sympathiek en ze is het gezamenlijk doordenken zeker waard.”
Predikant ds. Van Reenen laat in het Reformatorisch Dagblad weten het zijne te denken van ‘het internet’.
“Ik blijf het apart vinden dat mannen zoals zij nagenoeg nooit ergens anders opdraven. Het heeft iets elitairs, iets arrogants. Je verwacht namelijk wel dat andere mensen bij jou komen, dus dan vind ik het een beetje misplaatst om alle interviews af te wijzen”
Wilfred Genee is niet te spreken over Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw (Nieuwe Revu)
“Mijn vriendin vraagt me weleens of ik het leuk vind: al die dorpsgekken die schuimbekkend op internet roepen dat ik een ‘kankermoslim’ of ‘hoerenzoon’ ben, en of al die dreigementen niet angstaanjagend zijn. Ik haal dan mijn schouders op. Het hoort er tegenwoordig bij. Maar echt leuk is het inderdaad niet, de suggestie in haar vraag klopt. Daarom vroeg ik me af waarom ik eigenlijk nog op het medium zit. Elke keer als ik op televisie stelling neem tegen iets, of een stevig stukje schrijf, kruipen de ratten uit het riool en ben ik het mikpunt van hun onverholen razernij. Er komt veel voorbij op Twitter: bendeoorlogen, stalking, uitglijders van politici en de openlijke sollicitaties van B-acteurs (Victor Reinier) om bij een voetbalpraatprogramma aan te mogen schuiven. Ik lees het allemaal met veel plezier.”
Schrijver Özcan Akyol laat via een column in de Nieuwe Revu weten dat Twitter voor debielen is. Wat waar is. Klagen kan via @OzcanAkyol