Doneer aan TPO
 

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jerry Afriyie

Who the fuck is Jerry Afriyie? Ik zeg het ze...

Door: , 7:40, 17 oktober 2018

Who the fuck is Jerry Afriyie? Ik zeg het ze...

Album Muse

Beste meneer Afriyie,

Over precies een maand is de landelijke intocht van Sinterklaas in de gemeente Zaanstad.

Het zou mij een lief ding waard zijn als alle media de komende maand complete Jerry Afriyie-stilte in acht nemen.

Want who the fuck is Jerry Afriyie?

Ik zeg het ze.

Jerry Afriyie is een crimineel.

Hij is veroordeeld wegens verzet tegen zijn arrestatie in Gouda, waarbij vijf agenten nodig waren om hem in bedwang te krijgen.

Jerry Afriyie is een racist.

Hij is organisator van Melanin Singles Lounges, een speeddating-event waar alleen ‘broeders’ en ‘zusters’ met roots in Zuid-Amerika, de Cariben en Afrika welkom zijn.

Jerry Afriyie is een homofoob.

Hij vertelde tijdens een speech tijdens een mars tegen LHBTI-geweld dat hij moest vechten tegen zijn homofobie.

Jerry Afriyie is een nepdichter.

Hij schreef in het gedicht ‘Mijn Nieuwe Land’ onder meer:

Ik wil een grondwet,

die niet alleen mooi op papier staat,

maar mij ook beschermd

tegen uitzetting en de staat.

(de d/t-fout is uiteraard niet van mij)

Jerry Afriyie is een plagieerder.

Hij heeft blijkbaar zelf ook door dat hij niet kan schrijven, dus heeft hij de inhoud van het lespakket ‘Feest voor alle kinderen’ dat Nederlandse scholen door de strot wordt geduwd maar bij elkaar gejat. Of was dat ‘bloodbrother’ Mitchell Esajas? Ik hou jullie soms moeilijk uit elkaar.

Jerry Afriyie lijdt aan grootheidswaanzin.

Hij noemde de eerste rij bij Twan Huys gisteren nog ‘back of the bus’, daarmee zichzelf vergelijkend met Rosa Parks, de Amerikaanse dame die wél iets heeft betekend voor de strijd tegen racisme in een land waar wél een racistische overheid was.

Jerry Afriyie is een anti-democraat.

Hij vindt dat het niet aan de meerderheid (en de rechter) is om te bepalen wat discriminatie of racisme is.

Jerry Afriyie is een potentiële terrorist.

Hij is niet voor niets in het dreigingsrapport van de Nationaal Coördinator Terrorisme- en Veiligheidsbestrijding op één hoop gegooid met De Grauwe Eeuw, het clubje gekken rond Michael van Zijl dat Sinterklaas voor het aangezicht van duizenden kinderen wilde laten ontploffen.

Jerry Afriyie is een hitser.

Hij beweerde dat het in Nederland oorlog is en dat het hier net zo erg is als in Charlottesville, waar neo-nazi’s en aanhangers van de Ku Klux Klan in 2017 op z’n AFA’s door de straten marcheerden.

Jerry Afriyie is een provocateur.

Hij vond het prima dat tijdens de demonstratie die zijn clubje uiteindelijk vorig jaar wel in Dokkum hield werd geopend met het nummer ‘Fuck The Police’ van de N.W.A. met daarin de tekst:

Fuck the police. Comin’ straigt from the underground

A young nigga got it bad ‘cause I’m brown

And not the other colour, so police think

They have the authority to kill a minority.

Jerry Afriyie is een opruier.

Hij riep mensen op subsidie aan te vragen om op lokaal niveau actie (“met landelijke impact”) te gaan voeren tegen zwarte Zwarte Pieten en zag daar tot zijn grote vreugde al de suggestie uitkomen om maar overal onbeheerde rugzakken te gaan neerzetten. Of die leeg moeten zijn en alleen maar paniek hoeven veroorzaken, of gevuld met explosieven, liet de bedenker, geloof ik, nog even in het midden.

Jerry Afriyie heeft foute vrienden.

Hij beschouwt bijvoorbeeld Dyab Abou Jahjah als een ‘brother’. Maar nog enger is zijn ‘sister’, Nitia Aitin (waarvan gezegd wordt dat ze zijn vaste vriendin is, maar dat soort dingen kan ik allemaal niet bijhouden, hoor). Die was boos op anti-Zwarte Piet-activisten die vonden dat de acties van ‘haar Jerry’ niet zo effectief waren en schreef: “Jullie lullen al 6 jaar. Ik wacht nog steeds op die Al Qaida-actie van jullie. Wie of wat houdt jullie tegen?

Enfin.

Méér dan genoeg redenen voor de media (en de burgemeesters) om te stoppen met het geven van een podium aan Jerry Afriyie.

Sterker: voor heel Nederland om te stoppen met dat gebuig voor alle anti-Zwarte Piet-activisten, voor het verder uit de hand loopt.

Groet,

JanD

 

 
 
 

Steun direct Jan Dijkgraaf

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 

Inloggen TPO+