Column

Te koop: televisie, nu inclusief F.A.Q over het fenomeen ‘Nederlandse televisie’

18-02-2016 16:04

Te koop, wegens omstandigheden: televisie. Zo goed als nieuw. Nauwelijks gebruikt. Heeft altijd binnen gestaan. Veel kanalen (bijna oneindig) en extra keuzemogelijkheden voor lachwekkend slecht werkende ‘smart-TV’ online. Inclusief afstandsbediening, HDMI-kabel, SCART-kabel en ophangsteun. Tegen elk aannemelijk bod. 

Gedetailleerde beschrijving:

Een televisie (‘televisietoestel’), in de volksmond ook wel ‘TV’ genoemd, is een offline medium waarop zogenaamde ‘televisieprogramma’s’ zijn te bekijken. In tegenstelling tot online programma’s zijn deze ‘televisieprogramma’s’ niet on demand, zoals bij Netflix, en bepaalt de zender voor u op welk tijdstip deze programma’s kunnen worden bekeken. Het is dus niet mogelijk de programma’s te bekijken op een tijdstip waarop u dat wilt. Deze programma’s zijn overigens ‘horizontaal geprogrammeerd’, wat wil zeggen dat ze vaste uitzendtijdstippen op vaste dagen hebben zodat u als kijker weet wanneer u ‘thuis moet blijven’ (let op het woordje ‘moet’) als u iets wilt zien.

Middels de ‘afstandbediening’ (die werkt met ouderwetse infraroodsignalen, beslist niet te verwarren met Wifi of Bluetooth) is het mogelijk van kanalen te wisselen, dit is het zogenaamde ‘zappen‘. De bedoeling van het ‘zappen‘ is andere content te kunnen zien maar merkwaardig genoeg blijft alle content telkens hetzelfde. Met name bij programma’s van de zogenaamde NPO (Nederlandse Publieke Omroep, die, onvrijwillig, wordt gefinancierd door belastingbetalers) is vrijwel alle content op vrijwel elk moment volstrekt inwisselbaar. Ondanks het feit dat deze NPO maarliefst drie kanalen ter beschikking heeft, waarop men 24 uur per dag kan uitzenden, lukt het deze NPO helemaal nooit om enige variatie aan te brengen in de aangeboden content.

Wel zeggen bestuurders van de diverse publieke ledenomroepen (dit zijn omroepen die zijn gebaseerd op volstrekt achterhaalde levensbeschouwelijke en ideologische opvattingen die voor het laatst van belang waren in de jaren zeventig van de vorige eeuw, ook wel bekend als ‘verzuiling’) voortdurend dat de NPO ‘heel divers en pluriform is’, maar dit blijkt altijd weer propaganda te zijn om hun eigen baantje te redden. Bestuurders van omroepen verdienen vaak vele tonnen per jaar.

 

F.A.Q. over het verschijnsel ‘TV’

 

Als ik deze televisie koop en in mijn huis zet, kan dit dan schade veroorzaken aan mens of dier?

Ja, televisiekijken kan zeer schadelijk zijn. De hersenactiviteit van een comapatiënt is relatief gezien nog hoger dan de hersenactiviteit van een televisiekijker. Wie vaak televisie kijkt verandert dus langzaam in een comapatiënt. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de meeste fervente televisiekijkers in Nederland hoog bejaard zijn of in comateuze toestand verkeren.

 

Welke informatie kan ik via deze ‘TV’ in huis halen?

Via de televisie kunt u meerdere soorten informatie vergaren: er is de zogenaamde ‘verdieping’ (nieuws, achtergronden, betutteling, moralisme, demonisering van andersdenkenden) en er is het zogenaamde ‘entertainment’ (BN’ers dus). De door u hoe dan ook betaalde publieke omroepen trachten vooral ‘verdieping’ te bieden, waarin ze meestal falen. Het kom steeds vaker voor dat de beloofde ‘verdieping’ niets anders is dan plat ‘entertainment’. Meestal wordt de ‘verdieping’ totaal verziekt door de aanwezige ‘BN’er’, een symptoom van aan televisiekijken lijdend terminaal ziek Nederland.

Het ‘entertainment’ krijgt u vooral wanneer u kiest voor programma’s van de (vele) commerciële omroepen. Vrijwel alles wat door commerciële omroepen wordt uitgezonden is ‘entertainment’, al zijn er ook enkele nieuwsprogramma’s en als ‘informatief’ gecamoufleerde talkshows die vooral dienen om de programmamakers van de eigen zender te promoten.

Hinderlijk daarbij is echter dat ook de makers van die nieuwsuitzendingen BN’ers worden, waardoor ook het nieuws uiteindelijk een soort entertainment wordt. Een goed voorbeeld hiervan is RTL Nieuws-anchor Roelof Hemmen, die acteert dat hij nieuwslezer is en via de online kanalen van RTL vrijwel dagelijks aan het onschuldige publiek mag vertellen wat een moreel deugend en hoogstaand pathetisch goedmens hij in werkelijkheid is, waardoor het onmogelijk is geworden om van Roelof Hemmen nog ‘objectief’ verpakte informatie te accepteren.

‘Entertainment’ is per definitie niet informatief. Hierdoor is ook de BN’er per definitie nooit informatief. De gemiddelde BN’er op televisie is in wezen een soort tumor die duidt op de aanwezigheid van een kwaadaardige ziekte. Net zoals bij een uitgezaaide kanker de tumoren snel toenemen, nemen in Nederland ook de BN’ers razendsnel toe. Gezien het huidige aantal BN’ers kunt u maar het beste concluderen dat televisiekijkend Nederland zich in een terminale fase bevindt. Euthanasie is daarvoor de beste en meest humane oplossing.

 

Waarom heeft die zogenaamde ‘NPO’ maarliefst drie kanalen?

Dat weet niemand. Wat we wel weten is dat het derde kanaal (Ned 3) door vrijwel niemand wordt bekeken. Al jaren. Dat dit derde kanaal nog steeds bestaat heeft te maken met de eerder genoemde bestuurders van publieke omroepen. Er zijn tientallen mensen die alleen al aan het bestaan van dit derde kanaal onvoorstelbare hoeveelheden geld verdienen. Zij zullen er dan ook alles aan doen om dit kanaal te laten voortbestaan. Hiervoor gebruiken zij beproefde ‘verschillige’ en ‘midden in de maatschappij staande’ methodes als: liegen, bedriegen, oplichterij, propaganda, lobbyen en morele chantage.

 

Als de commerciële zenders uitsluitend ‘entertainment’ produceren, waarom dan de publieken ook? Is dat geen valse concurrentie en dus illegale staatssteun?

Ja, dat is valse concurrentie en ja dat is illegale staatssteun. Dat dit toch allemaal kan en mag, ondanks een Mediawet die glashelder bepaalt dat dit niet mag, heeft wederom te maken met de liegende en bedriegende omroepbestuurders en tevens met de politiek. Er zijn, op de PVV na, geen politieke partijen die de werking van de publieke omroep durven bekritiseren. Dit komt vooral omdat hun achterban uit dezelfde bejaarden en comateuzen bestaat als de achterban van de omroepen.

Bovendien is de grootste publieke omroep, de VARA, ook de omroep die ideologisch en propagandistisch gezien naadloos aansluit bij de PvdA. De PvdA is weliswaar op sterven na dood maar dat is in theorie in de peilingen. In de praktijk zitten ze in de regering en ook met veel zetels in de Eerste Kamer. Tot er nieuwe verkiezingen zijn heeft de PvdA dus veel macht en zal er ook weinig veranderen aan de werking van de publieke omroepen. Al was het maar omdat de PvdA zonder de NPO, en dus zonder de VARA, überhaupt geen zetels meer wint omdat dan niemand nog weet dat ze bestaan.

Er was onlangs wel een staatssecretaris van de VVD die heeft gepoogd de stokoude en achterhaalde publieke omroepen ietsjes te moderniseren maar die is inmiddels zo goed als helemaal weggevaagd. Dat kon gemakkelijk, ten eerste omdat de staatssecretaris in kwestie net zo veel ballen heeft als een man die zich feminist noemt, ten tweede omdat hij van de VVD is waar integriteit net zo geliefd is als een ernstige darmbesmetting en ten derde omdat veel oud-omroepbestuurders, journalisten en programmamakers na een lange carriere waarin ze zichzelf hebben verrijkt met publiek geld in de Tweede en vooral Eerste Kamer terecht zijn gekomen.

Ook is de lobby voor het behoud van publieke omroepen enorm: het feit dat publieke omroepen zich schuldig maken aan valse concurrentie wordt door NPO-lobbyisten afgedaan als ‘onzin’ omdat “veel entertainment bij de NPO belangrijk is om de kijker vast te houden voor het informatieve aanbod”.
Een dergelijke krankzinnige, irreële redenering wordt door veel politici gewoon als zoete koek geslikt.

 

Als er al informatie op die TV is te zien, is dit dan goede informatie?

Neen. De informatie is per definitie niet objectief, gekleurd en links-midden tot uiterst links. Er zijn uitzonderingen zoals EenVandaag, een actualiteitenprogramma dat wordt gemaakt door de van oudsher ‘liberale’ TROS en AVRO, maar je kunt gerust stellen dat 90 procent van het ‘informatieve’ aanbod hetzelfde is als zeker 1400 keer de Volkskrant.

Pogingen dit te veranderen door het toevoegen van ‘rechtse’ sites als WNL en Powned hebben alleen veel hilariteit veroorzaakt door de lachwekkend slechte kwaliteit van hun programma’s, aan enige verlichting van het duistere linkse dogmatische maar achterhaalde naïeve wereldbeeld van de informatieve programma’s hebben ze tot op heden niets kunnen bijdragen.

Ook de nieuwsvoorziening door de ideologisch onafhankelijke en objectieve NOS (Nederlandse Omroep Stichting) is vrijwel altijd gekleurd. Ondanks het feit dat het de afgelopen jaren wel is verbeterd en de zogenaamde ‘Journaals’ (nieuwsuitzendingen) een stuk objectiever zijn geworden, is nog altijd merkbaar dat de meerderheid van de journalisten links tot zeer links is en het moraliseren van TV-kijkers als extra taakopvatting ziet. De meerderheid van de journalisten is dan ook oud tot zeer oud, net als de meerderheid van de doelgroep.

Het is handig om voor het aanschaffen van een televisietoestel alvast te weten welke informatie sowieso onbetrouwbaar is. Hieronder de lijst met onderwerpen die u beter kunt mijden op televisie:

 

– vluchtelingen
– natuur en milieu
– economie
– automobiliteit
– de rechtstaat
– Amerikaanse presidentsverkiezingen
– Nederlandse verkiezingen
– media
– Israël
– Europa

 

Bij het behandelen van deze onderwerpen kunt u er zeker van zijn dat bepaalde informatie wordt weggelaten, verdraaid, aangepast, toegevoegd of genegeerd. Ook wordt bij deze onderwerpen vaak gebruik gemaakt van manipulatie door middel van selectieve beelden en dito montage en wordt het onderwerp bewust eenzijdig belicht door een verslaggever met een eigen agenda.

 

Is er eigenlijk wel een reden om een televisietoestel te kopen?

Nauwelijks. Het voordeel van een TV in de huiskamer is dat er tijdens het eten naar Family Guy of South Park kan worden gekeken en in de zomer is er altijd Tour de France wat het ultieme bewegende behang is, op een kom goudvissen na.

Voor de rest heeft de TV geen enkele meerwaarde: het entertainment is meestal zo imbeciel dat u er niet naar kúnt kijken ook als u dat wel zou willen, de BN’ers zijn een soort stalkende terreur van politieke correctheid die op een gegeven moment niet meer van uw netvlies verdwijnt, het nieuws haalt u zelf het beste van internet en de paar wél leuke films en series kunt u gewoon (illegaal, want ondanks de leugens van de entertainmentindustrie is er nog altijd geen goed legaal aanbod) downloaden van het internet en dus bekijken wanneer u dat het beste uitkomt.