Doneer aan TPO
 

Doe mee!

TPO: van ons, door ons, voor u, door u

Door: Redactie, 18:37 PM, 26 februari 2016

Hoe meer artikelen, hoe meer we een open platform en podium zijn, hoe beter. ThePostOnline zit te springen om uw inbreng. Schroom dus vooral niet en stuur op dat artikel! (Mailen mag naar [email protected])

Lees even de regels

 • TPO is geen platform om te kunnen reageren op artikelen die eerder in Volkskrant, NRC, Trouw of anders zijn gepubliceerd. Wie op dergelijke artikelen wil reageren moet het medium in kwestie aanschrijven, niet TPO. Als dat medium het niet wil publiceren is het dus niet ineens wel geschikt voor TPO als tweede keuze. We zijn geen artikelrecyclingsbedrijf, wij zijn TPO, geen Volkskrant, NRC etc. De redactie van TPO, en de columnisten, reageren al vaak genoeg op oude media.
 • Artikelen die in ik-vorm zijn geschreven zijn columns. Meestal plaatsen we die niet, columnisten worden doorgaans door ons gevraagd, niet zelden op basis van algemene bekendheid of belang van de auteur. Probeer het woord ‘ik’ in opiniestukken dan ook zoveel mogelijk te vermijden en houdt het algemeen.
 • We plaatsen er zelf een foto als illustratie bij. Op die manier weten we ook zeker dat er geen auteursrechten worden geschonden. Heb je zelf beeldmateriaal waarvan je vindt dat het bij je artikel moet worden afgedrukt dan kan dat alleen als je ook kunt bewijzen dat je zelf auteursrechthebbende bent. Je hoeft dus niet zonder overleg vooraf foto’s mee te sturen want die kunnen we niet plaatsen.
 • Ideaal is een artikel tussen de 800 en 1500 woorden, maar geen noodzaak. Wel geldt op internet meestal: hoe langer het stuk, hoe minder mensen het uitlezen (wij kunnen dat ook niet helpen, zo is het internet).
 • TPO behoudt zich het recht voor koppen, onderkoppen en tussenkoppen zonder overleg aan te passen. Ook kleine technische aanpassingen om zinnen beter te laten lopen, stijl- en spelfouten-verbeteringen, alinea’s, etc. kunnen zonder overleg worden aangepast. Tekstinhoudelijke aanpassingen zullen altijd in overleg met de auteur plaatsvinden.
 • TPO behoudt zich het recht voor artikelen zonder opgaaf van redenen niet te publiceren.
 • De auteur behoudt het auteursrecht op het gepubliceerde artikel. Als het artikel elders wordt gepubliceerd zouden we het erg leuk vinden als dat gebeurt met bronvermelding en link naar TPO.
 • Wij benadrukken nogmaals: de inhoud van het artikel of de mening die daar in wordt uitgedrukt is voor ons nooit een reden het artikel te weigeren, tenzij het haatzaaiend, discriminerend of anders onwettelijk is. Alle meningen zijn altijd welkom, van extreem-links tot en met extreem-rechts. Mits goed geschreven, voldoende onderbouwd, onderhoudend genoeg en andere dingen die artikelen lezen leuk maken.
 • De ideale manier om een stuk aan te leveren: als .DOC of .DOCX attachement in een email. PDF-bestanden kunnen we niet gebruiken. Liever niet als platte tekst in de mail. Eventuele foto’s/illustraties altijd apart aanleveren als mail-attachement of via Wetranfsfer, dus niet in het document geplakt. Dit maakt het voor ons een stuk makkelijker in elk geval.
 • Linkjes/URL’s kun je het beste tussen [blokhaken] naast de zinnen zetten die je gelinkt wilt hebben.
 • We plaatsen liever geen anonieme inzendingen, soms wel anonieme ingezonden brieven. Alleen bij zeer goede redenen (bedreigingen, werk, woonachtig in dictatuur, noodzakelijk artikel van algemeen nut) plaatsen we onder pseudoniem.
 • Stuur ook een korte auteursbio, een linkje naar je website/Twitter-account en een foto van jezelf mee.
 • Wij bieden zelden tot nooit geld voor opiniestukken. Voor reportages, scoops, etc. soms wel, maar dan altijd in overleg vooraf. Een artikel insturen zonder overleg vooraf over betaling en daarna een factuur sturen is dan ook zinloos.
 • Wij doen ons best ingezonden stukken zo snel mogelijk te lezen en te plaatsen. Maar we werken met een klein team en andere zaken gaan soms voor. Hierdoor kan het enige tijd duren voordat je een reactie van ons krijgt.
 • Als we je artikel niet plaatsen helpt het beslist niet om ons daarna te gaan uitschelden, lastigvallen, zwart maken via social media of stalken. De kans dat we dan ooit nog een artikel van je publiceren is absoluut nul. De kans dat anderen je daardoor serieuzer nemen of wel artikelen van je willen plaatsen wordt dan ook niet groter. Nee, afwijzingen accepteren is voorwaar geen makkie…

 

Speciaal voor (aspirant) auteurs heeft de redactie een nog uitgebreidere handleiding opgesteld met stijlregels van ThePostOnline, inclusief handige tips voor inzenders van artikelen.

Let op: gepubliceerde artikelen worden achteraf nooit verwijderd. Eens geschreven blijft geschreven (meer info: hier).