Bladen

Nance laat rampjaar achter zich

01-01-2013 18:58

HILVERSUM – 2012 was geen goed jaar voor Nance. De presentatrice was net ontslagen bij SBS en zat werkloos thuis toen ze tot overmaat van ramp last bleek te hebben van lekkend hersenvocht.

Het was even slikken voor Nance toen ze hoorde dat er weer een nieuw seizoen van Sterren Dansen op het IJs van start gaat bij SBS. ''Mij hadden ze gezegd dat het niet terug zou komen, dat had ik wel gehoopt. Als het dan wel terugkomt en ze bellen of vragen je niet, dan voelt dat niet eerlijk naar mij toe'', legt Nance uit.

Toch is ze niet boos op presentatoren Gererd Joling of Tess Milne. ''Ik misgun het een ander niet. Mensen denken vaak: ze zal wel boos zijn op die nieuwe presentatrice. Maar dat is helemaal niet zo. Ik bedoel: Tess komt net kijken, ze moet nog veel leren. Ik heb die kans al gehad.''

Nance zat werkloos thuis, toen ze last kreeg van verschrikkelijke hoofdpijn. ''Eerst heel flauw, maar een dag later zo erg dat ik met gierende banden naar de huisartsenpost ben gereden'', zegt ze. De dokter werkte niet erg mee: ''De eerste reactie die ik van dat mens kreeg: Gezien jouw situatie moet je misschien toch echt met een psycholoog gaan praten, het is gewoon stress. Maar ik wist gewoon zeker dat dit het niet kon zijn''.

Uiteindelijk blijkt bij de neuroloog dat Nance last had van lekkend hersenvocht. ''Je schrikt wel, al was voor mij het belangrijkst dat het niet iets heel ernstigs is. Ik heb een paar keer gevraagd: Heb ik geen tumor? Dat was het gelukkig niet.'' Na alles blijft de presentatrice toch positief: ''Ik hoop gewoon op een heel mooi jaar. Hoe dat ingevuld wordt, weet ik nog niet exact. Het enige dat ik kan zeggen, is dat ik gevraagd ben om mee te doen aan een theatertour. Als zangeres. Dus ik ga weer lekker zingen, dat vind ik een enorme uitdaging.''