Bladen

Carlo en Irene: we doen iets unieks

02-01-2013 06:31

HILVERSUM – Ze zijn misschien wel het succesvolste duo van de Nederlandse televisie: Carlo Boszhard en Irene Moors. Hun innige band is volgens de twee de sleutel tot succes, zeggen ze in het AD.

"Ik zie het als een broer-zusverhouding, een heel goede. Als ik haar nodig heb, is Irene er altijd voor mij. Ik heb wel eens huilend bij haar aan de lijn gehangen toen ik relatieproblemen had. Dan is ze er gewoon. Het is een heerlijk gevoel dat er zo iemand in je leven is," legt Carlo uit.

Irene vult aan: "Andersom is dat hetzelfde. Als ik ergens mee zit, bel ik Carlo en begint hij vaak met de woorden: ‘Wonderlijke vrouw…’ Dan zijn we zomaar een halfuur aan het praten en denk ik na afloop: hij heeft gelijk. Ik zeg wel eens tegen Carlo dat ik denk dat hij in een vorig leven psycholoog was. Hij kan enorm goed luisteren en praten. Dat is belangrijk voor me, want de tv-wereld is lang niet altijd even leuk. Collega’s zijn vaak jaloers op de band die wij hebben."

In 2009 balanceerden ze even op de rand van de afgrond; de sponsor van Life & Cooking trok de stekker uit het programma. Carlo: "We waren bezig met de opnames voor het allereerste seizoen van de TV Kantine. We wisten destijds nog niet of dat zou aanslaan. We hadden daarmee ook kunnen worden afgeslacht. Dan komt zo’n verhaal wel even aan."

Irene schrok daar, in tegenstelling tot Carlo, best heel eg van. "Ik raakte wel even in paniek. In die periode drong bij mij denk ik echt door wat het is om voor een commerciële zender te werken. We maakten een leuke show die goed werd bekeken. Maar als er niemand is die wil betalen, dan houdt het gewoon op."

Gelukkig vonden ze snel een nieuwe geldschieter en aanstaande zondag bereiken ze een fraaie mijlpaal: de vijfhonderdste aflevering van Life 4 You. "We doen iets unieks in Nederland", zegt Carlo. "Als het ophoudt, denk ik dat wij dat ons nog meer dan nu zullen realiseren. Maar dat moment hoeft er van mij voorlopig niet te komen. Ik zou het werken met Irene verschrikkelijk gaan missen."