Politiek

Kamp positief over economie op lange termijn

02-01-2013 05:49

DEN HAAG (ANP) – Het jaar 2013 wordt nog niet makkelijk, maar de Nederlandse economie heeft genoeg kracht om zich de komende jaren te herstellen. Dat beweert minister van Economische Zaken Henk Kamp woensdag in het Algemeen Dagblad.

,,Al met al ben ik optimistisch. Niet omdat 2013 al een goed jaar wordt, wel omdat vertrouwen in de toekomst gerechtvaardigd is. Het is waar dat we kampen met economische krimp, maar het is ook waar dat we de power hebben om dat weer in groei om te zetten'', zei Kamp in een interview.

,,ICT en internet zijn cruciaal voor de toekomstige groeikansen. Nederland heeft de beste breedbandnetwerken van de wereld en 95 van de 100 Nederlanders zijn daarop aangesloten. In 2013 wordt in hoog tempo gewerkt aan het updaten van mobiele netwerken, die dan ook tot de wereldtop gaan behoren'', stelt Kamp. ,,Maar het belangrijkste is dat onze ondernemers doorgaan met innoveren.''

Volgens de minister is de Nederlandse economie enorm competitief en is ons land bijzonder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.