Bladen

RTL5 trekt programma Split Second terug

08-03-2013 13:37

HILVERSUM – Het nieuwe programma Split Second van RTL5 gaat niet door. Producent IdtV kreeg het programma niet gerealiseerd. RTL5 heeft nu besloten het programma niet uit te zenden.

Split Second staat in de tv-gidsen aangekondigd als een programma gebaseerd op waargebeurde verhalen over zinloos geweld. Het is een van de programma's waarmee RTL5 zich wilde vernieuwen en verbreden door maatschappelijke thema's aan te snijden naast typische RTL5-programma's over Barbie, Echte Meisjes en Cheat On Me.

In acht afleveringen zouden slachtoffers en nabestaanden van zinloos geweld voor de camera hun verhaal vertellen. Dit waargebeurde verhaal zou tussendoor door acteurs in gedramatiseerde vorm worden nagespeeld. In een aantal afleveringen van Split Second zouden aanvankelijk ook daders aan het woord komen, kondigde RTL5 onlangs aan. Volgens de zender maakten de reconstructies zo veel emoties bij slachtoffers en nabestaanden los, dat het programma voor producent IdtV niet is te realiseren.

"RTL5 ziet zich genoodzaakt het programma Split Second uit het schema te halen'', liet de zegsvrouw van de commerciƫle jongerenzender vrijdag weten. "Het idee voor dit programma kwam van IdtV, maar bleek uiteindelijk voor de producent niet te realiseren. Vooral het reconstrueren van de cases met acteurs maakte toch zo veel emoties bij de echte slachtoffers en nabestaanden los, dat medewerking in veel gevallen niet werd verleend of eerdere toezeggingen niet werden nagekomen'', meldt de woordvoerster.

De uitzendingen van Split Second zouden donderdag 14 maart beginnen.

Eind maart begint RTL5 met de soap Malaika, ook een programma waarmee de zender zich wil verbreden. En in het najaar volgt een programma over pesten. Anders dan de RTL4-variant Gepest van Peter van der Vorst, waarin slachtoffers terublikken op hun jeugd, portretteert RTL5 schoolkinderen die momenteel worden gepest.