Bladen

Ruben Nicolai heeft probleem met autoriteit

08-03-2013 08:34

AMSTERDAM – Hij heeft diverse middelbare scholen versleten en werd zelfs van het volwassenenonderwijs gestuurd. Volgens Ruben Nicolai komt het allemaal door een 'autoriteitsprobleem'.

"Soms heb ik daar nog last van", vertelt de cabaretier en BNN-presentator in de Volkskrant. "Zes jaar geleden reed ik met een geleende scooter tegen een paaltje aan. Politieagenten wachtten bij me tot de ambulance kwam. Terwijl ik daar op de grond lag, bleef ik ze maar beledigen. Op een gegeven moment zeiden ze: 'Weet je wat, zoek het maar uit', en vertrokken. Ik geef ze helemaal gelijk."

Bij het volwassenenonderwijs vonden ze Ruben 'een klerelijer', zegt hij. Zijn opstandige gedrag komt volgens hem voort uit de manier waarop hij humor gebruikt om aandacht te krijgen. "Een vrouwelijke leerkracht had een keer een boek door de klas gegooid. Op het moment dat ze voor mijn tafeltje stond, dook ik over mijn boeken en riep: 'Nee, niet gooien!' Dat vond de rest leuk, maar zij niet."

Zaterdag begint bij BNN het nieuwe programma van Ruben Nicolai, Golden Oldies. Daarin werkt een koor van bejaarden toe naar een rockconcert in Carré.